Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna - ANALIZA: Posibile nume noi de investitori pe piata dezvoltarilor imobiliare, in 2016
ANALIZA: Posibile nume noi de investitori pe piata dezvoltarilor imobiliare, in 2016
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 01 Feb 2016 16:08
Imbunatatirea perspectivei de rating a Romaniei de la o economie stabila la pozitiva, realizata recent de Moody's, dar si previziunile de crestere a numarului tranzactiilor imobiliare, proiectiile economice favorabile si disponibilitatea pe piata a produselor de calitate, estimate de principalele companii de consultanta imobiliara, creeaza premise optime dezvoltarii pietei locale de investitii in 2016. In acest context, ne putem astepta la aparitia unor noi investitori, dar si la dezvoltarea celor ce domina deja piata si care s-au extins semnificativ si in 2015, cum sunt CTP, P3, NEPI, GLL sau Globalworth care, potrivit datelor companiei JLL, au realizat circa 80% din volumul total al tranzactiilor realizate anul trecut in Romania. "Companiile CTP, GLL si P3 au realizat cele mai mari volume de investitii anul trecut, in conditiile in care, in 2013 si 2014, NEPI si Globalworth au fost cei mai activi. Diversificarea investitorilor prezenti pe piata locala va continua si in acest an, astfel ca vom vedea cumparatori noi pe toate segmentele de piata. JLL negociaza o serie de tranzactii care ar putea sa fie incheiate in lunile urmatoare si care au sanse mari sa atraga nume noi de investitori", a declarat Silviana Badea, Head of Capital Markets, Associate Director, in cadrul JLL Romania.
Conform JLL, cel mai activ cumparator in 2015 a fost compania olandeza CTP, care a achizitionat sase proprietati logistice in Romania, tranzactii in valoare de 130 milioane de euro. In topul tranzactiilor imobiliare din tara noastra s-au aflat, anul trecut, preluarea de catre P3 a parcului industrial Europolis de la CA Immo si achizitia Bucharest West, de catre CTP, de la Portland Trust.
Pe piata de birouri, fondul german de investitii GLL a cumparat Floreasca Park si Victoria Center, pentru o suma totala de aproape 130 milioane de euro, in timp ce marile tranzactii au vizat preluarea de la Portland Trust a Floreasca Park, de catre GLL si achizitia de catre Globalworth a Green Court Building B, de la Skanska.
Singura mare tranzactie pe piata de retail a fost realizata de NEPI, prin preluarea Iris Titan de la compania scotiana Aberdeen.
Cresterea increderii investitorilor in economia Romaniei este influentata si de prognozele privind o crestere economica de 4,1% in 2016 (fata de evolutia de 3,5% estimata in prima parte a anului trecut pentru 2016), precum si de continuarea procesului de convergenta cu statele membre ale Uniunii Europene, cu efecte pozitive asupra intaririi capacitatii administrative a tarii.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
CDS
Ubitech
quadratum
siniat
viarom
theda mar
rigips
EDIT-Structural
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
ness project
concelex
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
noark

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander