Agenda Constructiilor
Marti, 20 Februarie 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Actualitatea interna - SICAP: Noi functionalitati au fost incluse spre testare pe viitoarea platforma
SICAP: Noi functionalitati au fost incluse spre testare pe viitoarea platforma
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 10 Aug 2017 10:32
Noi functionalitati au fost incluse spre testare pe viitoarea platforma de licitatii publice SICAP (sistemul informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare a achizitiilor publice), care ar trebui sa inlocuiasca Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) din luna august 2017, conform planurilor Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADR). Noul sistem este disponibil la adresa http://sicap.e-licitatie.ro si poate fi testat din luna mai a.c.
Incepand cu data de 7 august 2017, pe langa modulele deja accesibile pe site (datele de inregistrare, achizitie directa, facturare electronica pentru operatorii economici si Planul Anual de Achizitii Publice), au fost introduse functionalitati noi pentru procedurile de atribuire precum licitatia deschisa si restransa, procedura simplificata, cererea de oferta, concursul de solutii si concesionarea. Astfel, poate fi testat intregul flux de derulare a procedurii de atribuire. Autoritatile au precizat ca vor anunta utilizatorii portalului e-licitatie.ro despre noile functionalitati ale platformei SICAP pe masura ce acestea vor fi disponibile pentru testare publica.
"Pentru familiarizarea cu noua aplicatie, recomandam utilizatorilor - autoritati contractante si operatori economici -, consultarea materialelor explicative in format video si .pdf, prin autentificarea cu credentialele (cont utilizator si parola) folosite in SEAP (varianta actuala a portalului www.e-licitatie.ro), prin accesarea link-ului https://instruire.sicap.e-licitatie.ro. De asemenea, pentru verificarea functionalitatilor, recomandam configurarea unui cont pe SICAP DEMO sau logarea cu datele din E-licitatie DEMO", au explicat reprezentantii AADR.
Conform acestora, obiectivele prezentei testari publice sunt reprezentate de verificarea sistemului in mediul real de functionare, precum si primirea de sugestii, supunerea SICAP la teste de stres si de vulnerabilitati, toate acestea avand ca scop crearea unui sistem modern, flexibil, robust si cel putin la fel de sigur ca SEAP.
Pana la lansarea oficiala a noului sistem, procedurile de atribuire se vor desfasura in continuare pe sistemul actual SEAP (www.e-licitatie.ro).
***
SICAP este o platforma online care permite derularea procedurilor de achizitii digitale in conformitate cu cerintele UE si cu legislatia in vigoare. Potrivit AADR, sistemul ofera servicii administrative folosind mijloace electronice moderne, eficiente si accesibile, bazate pe paradigme de interoperabilitate, siguranta si trasabilitate, cu scopul de a crea beneficii pentru persoanele juridice si administratiile publice care il vor folosi.
 
Total stiri publicate: 23888
 

Autentificare

Agenda Constructiilor nr. 132 (Ianuarie-Februarie 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
EURO-Constructii 2018
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023