Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ANCHOR va demara un nou ansamblu rezidential in Bucuresti, in 2017
ANCHOR va demara un nou ansamblu rezidential in Bucuresti, in 2017
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 18 Mai 2016 14:19
Dezvoltatorul imobiliar Anchor Grup a investit 26 milioane de euro in renovarea celor doua centre comerciale moderne detinute in Capitala, Bucuresti Mall si Plaza Romania, ambele obiective fiind relansate recent. In prezent, compania lucreaza la finalizarea lucrarilor la cladirea de birouri Anchor Plaza Metropol, dezvoltata pe B-dul Timisoara nr. 16, dar si la cel de-al patrulea bloc al ansamblului de locuinte InCity Residences, de pe Calea Dudesti, din Capitala, ambele fiind programate pentru finalizare in cursul acestui an.
Potrivit lui Affan Yildirim, directorul general al Anchor Grup, in 2017 compania va incepe dezvoltarea celui de-al doilea complex rezidential din tara noastra. "Cel mai probabil, urmatorul proiect pe care il vom incepe in Romania va fi un ansamblu rezidential in Bucuresti, pe care vrem sa-l initiem anul viitor. Mai avem planificat si un proiect de birouri, dar despre noile investitii vom vorbi in perioada urmatoare", a explicat Affan Yildirim.
Reconfigurarea mall-urilor din Bucuresti s-a realizat fara inchiderea centrelor comerciale, dezvoltatorul propunandu-si, prin aceste interventii, o utilizare cat mai buna a spatiului. "Noul design al celor doua centre comerciale este rezultatul unui parteneriat al Anchor cu Altoon Partners, o firma de arhitectura de renume mondial cu sediul in Los Angeles, SUA. Renovarea a constat in reconfigurarea spatiilor de retail si in implementarea un design contemporan atractiv al fatadelor si finisajelor interioare. Sistemele si tehnicile inovatoare de constructie folosite in procesul de renovare au reprezentat o premiera pentru Romania, toate lucrarile fiind realizate in timp ce mall-urile au fost deschise publicului", a declarat Alexandra Iancu, Senior Architect in cadrul Anchor Grup.
De asemenea, Anchor este primul dezvoltator care a transformat o zona de retail in spatii pentru birouri, reconversia fiind facuta in cazul Plaza Romania. Astfel, inainte de startul proceselor de renovare, suprafata inchiriabila a mall-ului era de 47.000 mp de spatii de retail, dupa reconfigurare aceasta ajungand la 38.000 mp de retail, la care se adauga alti 10.600 mp de spatii pentru birouri.
***
Prezent in Romania din 1997, grupul Anchor a dezvoltat in Romania Bucuresti Mall, primul centru comercial modern din tara, mall-ul Plaza Romania, cladirile de birouri Anchor Plaza si Anchor Plaza Metropol, precum si ansamblul de locuinte InCity Residences. In total, Anchor a investit in Romania peste 350 milioane de euro.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
siniat
ERBASU CONSTRUCT
ness project
rigips
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
concelex
Ubitech
viarom
theda mar
CDS
MAKITA
EDIT-Structural
leviatan
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander