Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ARACO: Zece lucrari de referinta, distinse cu Trofeul Calitatii 2014
ARACO: Zece lucrari de referinta, distinse cu Trofeul Calitatii 2014
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 22 Dec 2014 08:32
Zece lucrari de referinta finalizate in Romania in 2013 au fost laureate cu Trofeul Calitatii in Constructii 2014, in cadrul festivitatii organizate de Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii (ARACO). Evenimentul a avut loc la data de 27 noiembrie a.c., la Sala Madgearu din cadrul Pavilionului H2 al Complexului Expozitional Romexpo, din Capitala. Companiile laureate in cadrul celei de-a XIX-a editii sunt: Dedal Bahamat - Galati, Bog'Art Bucuresti, Iamsat Muntenia SA, ACI Cluj SA, Octagon Bucuresti, asocierea Recon SA - Romelectro SA - Mitliv, TIAB SA, IMSAT SA, Hidroconstructia SA si Iridex Group Import Export Bucuresti. Printre obiectivele premiate s-a aflat si cel de consolidare si reabilitare a Mausoleelor Focsani, Marasesti, Marasti si Soveja (judetul Vrancea). Proiectul, denumit "Drumul de glorie al Armatei Romane in Primul Razboi Mondial", a fost implementat in 49 de luni, fiind definitivat la sfarsitul anului trecut, in urma unei investitii totale de 21,21 milioane de lei, din care 17,12 milioane de lei au reprezentat cofinantarea europeana prin Axa prioritara 5 a Programului Operational Regional. Antreprenorul general al lucrarilor si compania careia i-a fost acordat Trofeul Calitatii este Dedal Bahamat - Galati, societate specializata in restaurarile monumentelor istorice, detinuta de ing. Dumitru Bahamat si care a realizat, in 2013, o cifra de afaceri de 18 milioane de lei (+140% fata de nivelul din 2012) si cu peste 170 de angajati. Printre lucrarile realizate s-au aflat cele de refacere a izolatiei, imbunatatirea sistemului de ventilare, amenajari exterioare, lucrari la instalatiile electrice, sanitare si termice. Au fost refacute drumurile, aleile si parcarile si s-au amenajat puncte de informare.
 
 
Cinci companii premiate pentru lucrari la centre de afaceri
Bog'Art, Iamsat Muntenia SA, ACI Cluj, Octagon si asocierea Recon (lider) - Romelectro - Mitliv au primit Trofeul Calitatii 2014 pentru lucrari executate la cladiri multifunctionale si de birouri. Astfel, Bog'Art si Iamsat Muntenia SA au fost laureate pentru constructia generala, respectiv pentru realizarea instalatiilor imobilului de birouri Floreasca Park Bucuresti (2S+P+6E+E-tehnic). Complexul, ce include doua cladiri, a fost finalizat in toamna anului 2013, in urma unei investitii de 70 milioane de euro. Ansamblul este construit pe un teren cu o suprafata de peste 15.000 mp in zona de nord a Capitalei (pe Soseaua Pipera nr. 43) si a fost dezvoltat de Portland Trust. In 2010, fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI) a achizitionat proiectul pentru 10 milioane de euro, printre firmele care au inchiriat birourile complexului aflandu-se Oracle Romania, care detine o suprafata de 20.000 mp.
 
 
Compania de constructii ACI Cluj a primit Trofeul Calitatii 2014 pentru serviciile de antreprenoriat derulate pentru executia unei cladiri de birouri (D+P+5E) edificate in Cluj-Napoca, iar Octagon pentru realizarea primei cladiri (din cadrul complexului Hermes Business Campus - Bucuresti). Octagon a inceput, recent, lucrarile la cea de-a doua cladire a proiectului, din cele trei cate va avea la finalizare. Hermes Business Campus este primul centru de afaceri dezvoltat de grupul belgian Atenor in Romania si, conform estimarilor initiale, va atrage investitii totale de 150 milioane de euro. Octagon a finalizat lucrarile la prima cladire in luna iulie 2014, obiectivul avand o suprafata de 37.000 mp (4S+8E+E tehnic), inchiriata in totalitate. Lucrarile la ansamblul de birouri Hermes Business Campus au fost initiate in anul 2010 si, dupa definitivare, complexul va avea o suprafata inchiriabila de 78.000 mp si 14 niveluri, dintre care patru subterane. Serviciile de arhitectura si proiectare au fost asigurate de societatea B23T International Architectural Services.
 
 
Asocierea Recon SA (lider) - Romelectro SA - Mitliv a fost laureata cu Trofeul Calitatii pentru constructia pavilionului central din cadrul Centrului Multifunctional Craiova, proiect in valoare de 14,27 milioane de euro. Cladirea, cu o suprafata de 11.000 mp, a fost edificata in 27 de luni, include 6.765 mp de spatii expozitionale interioare, 1.184 mp zone pentru birouri, un centru de presa, o bursa de contacte, patru sali polivalente cu 150 de locuri fiecare, 1.588 mp de depozite si spatii tehnice, precum si un adapost de protectie civila de 810 mp. La exterior, s-au amenajat 3.987 mp de parcari, 6.512 mp de spatii expozitionale si 37.805 mp de zone verzi. Realizarea centrului a determinat crearea a 197 de locuri de munca, in cadrul firmelor gazduite in structura de sprijinire a afacerilor.
 
 
Excelenta in realizarea lucrarilor speciale si de geniu
Trofeul Calitatii 2014 a fost acordat si reprezentantilor a patru companii, care au realizat lucrari speciale si de geniu, respectiv: TIAB SA, IMSAT SA, Hidroconstructia - Sucursala Moldova si Iridex Group Import Export. TIAB SA, companie cu afaceri anuale de 43 milioane de euro, peste 700 de angajati si sucursala a Vinci Energies din cadrul grupului francez Vinci, a primit distinctia pentru lucrarile de instalatii executate la extinderea halei de productie si a cladirii administrative din cadrul Fabricii de Tigarete Ploiesti, investitie apartinand British American Tobacco. Proiectul, in valoare totala de 25 milioane de euro, a fost realizat in perioada 2012-2013 si a generat cresterea cu 20% a capacitatii de productie a tigaretelor si crearea a peste 100 de locuri de munca.
Societatea IMSAT SA a fost laureata in calitate de subcontractor de specialitate al lucrarilor de instalatii feroviare realizate la podul peste Dunare Calafat-Vidin. Noul pod cu o lungime de 2 km ce leaga Romania de Bulgaria, denumit "New Europe", a fost inaugurat la data de 14 iunie 2013 si va fi exploatat de o societate mixta romano-bulgara. Obiectivul, in valoare de 275 milioane de euro, face parte din Coridorul IV de Transport European, ce conecteaza orasul Istanbul (Turcia) de Salonic (Grecia) si Dresda (Germania) si, in prezent, face posibil transportul dintre sudul si nordul Europei fara a mai iesi din spatiul Uniunii Europene.
 
 
Hidroconstructia SA a primit Trofeul Calitatii 2014 pentru serviciile de antreprenoriat general asigurate la executia statiei de epurare din Feldioara (judetul Brasov). Lucrarile au inceput in 2010, fiind finalizate in luna martie 2014, cu trei luni inaintea termenului prevazut de autoritati, in urma unei investitii totale de 53,76 milioane de lei. Ultima companie distinsa cu Trofeul Calitatii 2014, Iridex Group Import Export, a primit premiul pentru dezvoltarea, finantarea si, mai ales, constructia unei statii de sortare si tratare mecanobiologica a deseurilor din cadrul CMID Iridex Bucuresti, proiect finalizat in luna mai 2013.
 
Editia a XX-a a Trofeului Calitatii va avea loc in toamna anului 2015
Cea de-a XX-a editie (aniversara) a Trofeului Calitatii in Constructii ARACO va avea loc, cel mai probabil, in luna noiembrie 2015, printre proiectele propuse a fi laureate fiind podul nou hobanat din Portul Constanta si lucrarea de consolidare a cladirii Palatului Victoria. A fost punctata si aniversarea a 40 de ani de la finalizarea Transfagarasanului. Totodata, in 2015 ARACO va aniversa si 25 de ani de la fondare.
Trofeul Calitatii ARACO este o distinctie profesionala care a fost instituita in vederea stimularii preocuparilor pentru cresterea calitatii constructiilor, dar si pentru a recompensa realizarile deosebite in acest domeniu. Trofeul se acorda societatilor de constructii pentru lucrari de calitate deosebita, finalizate in anul anterior acordarii distinctiei. O conditie deosebit de importanta la momentul instituirii Trofeului Calitatii ARACO (avand in vedere perioada in care Legea 10/1995 abia incepea sa se aplice), a fost ca acesta sa fie acordat numai societatilor de constructii care au un sistem de asigurare a calitatii implementat. Aceasta conditie a stimulat multe firme sa grabeasca implementarea unui program propriu de asigurare a calitatii, ceea ce a determinat, implicit, cresterea calitatii intregii activitati in sectorul constructiilor.
Prima decernare de premii in cadrul Trofeului Calitatii ARACO a avut loc in luna februarie 1995, pentru lucrari incheiate si date in folosinta in anul 1994. Juriul care verifica si avizeaza lucrarile propuse pentru acordarea distinctiei a fost format, de-a lungul timpului, din personalitati recunoscute in domeniu, ce asigura activitati de executie, proiectare, cercetare si din invatamantul superior, dar si din reprezentanti ai Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC). In ultimii ani, Trofeul Calitatii ARACO a fost folosit de catre firmele carora le-a fost acordat ca argument pentru demonstrarea capacitatii tehnice la calificarea in procesul de achizitii publice de lucrari. In perioada 1994-2013 au fost acordate 302 Trofee ale Calitatii ARACO.
 
Trofeul de Excelenta ARACO
In anul 2002, conducerea asociatiei a hotarat ca firmelor care au primit distinctia profesionala Trofeul Calitatii ARACO de cel putin trei ori sa le fie acordat un Trofeu de Excelenta, care sa evidentieze atat preocuparea pentru calitatea lucrarilor realizate, cat si participarea la activitatea si evenimentele ARACO. In total, 26 de societati comerciale au primit aceasta distinctie in perioada 2002-2013. Cinci companii au primit Trofeul de Excelenta de doua ori in perioada mentionata, respectiv: Aedificia Carpati SA, Bog'Art, Hidroconstructia SA, Iasicon si TIAB SA. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
quadratum
EDIT-Structural
ness project
concelex
strabag nivel 1
noark
MAKITA
rigips
CDS
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
viarom
leviatan
siniat
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander