Agenda Constructiilor
Marti, 23 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - COSMOPOLIS: Alte 400 de locuinte vor fi construite in cadrul ansamblului, in 2015
COSMOPOLIS: Alte 400 de locuinte vor fi construite in cadrul ansamblului, in 2015
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 14 Nov 2014 17:21
Opus Land Development, dezvoltatorul ansamblului Cosmopolis, lucreaza, in aceasta perioada, la finalizarea a 100 de locuinte in cadrul complexului rezidential, termenul de definitivare a acestora fiind stabilit pentru luna decembrie 2014. Unitatile fac parte din cele peste 400 de locuinte noi anuntate ca obiectiv de dezvoltare in 2014, in urma unor investitii totale de 18 milioane de euro, care au inclus si dezvoltarea generala a infrastructurii din Cosmopolis (amenajarea lacului din apropierea proiectului si a unei plaje, a unor noi piscine, spatii verzi si terernuri sportive sau strazi). Ansamblul rezidential este amplasat in zona de nord a Bucurestiului si, in prezent, complexul include aproximativ 1.600 de locuinte si mai mult de 2.800 de locuitori, fiind cel mai mare proiect rezidential din zona. In total, peste 5.000 de unitati locative vor fi dezvoltate in cadrul Cosmopolis. "Activitatea companiei a fost mult mai intensa in 2014 comparativ cu anul precedent. Desi nu am incetat constructia de locuinte in niciun an pe parcursul crizei, ultimele 12 luni au adus un reviriment al pietei rezidentiale si, beneficiind de o imagine foarte buna in domeniu, am dezvoltat produse atractive, finalizand in acest an cu aproape 50% mai multe locuinte comparativ cu 2013", a declarat Ahmet Buyukhanli, proprietarul Opus Land Development.
Pentru 2015, dezvoltatorul si-a propus constructia altor 400 de locuinte, realizarea infrastructurii generale a proiectului, precum si executia unui centru comercial.
 
Piata imobiliara va continua sa creasca anul viitor
In primele noua luni ale anului in curs, Opus Land Development a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 10 milioane de euro, pentru 2015 fiind estimata depasirea nivelului de 20 milioane de euro, dupa ce vanzarile totale ale dezvoltatorului s-au situat, in 2013, la 8,5 milioane de euro. "Piata imobiliara locala a inregistrat o crestere evidenta in acest an si ar trebui sa aiba, in 2015, o evolutie similara celei din 2014, pe care il pot considera ca fiind cel mai bun an de la declansarea crizei economice. Pe segmentul rezidential a fost reluata dezvoltarea mai multor proiecte deja existente pe piata si s-au lansat numeroase obiective noi. De asemenea, segmentul spatiilor de birouri din Bucuresti a cunoscut o dezvoltare semnificativa in 2014, in timp ce in sectorul spatiilor comerciale au fost investitori care au profitat de oportunitatile existente. Desi cu siguranta vor exista proiecte care nu vor inregistra rezultatele scontate, dezvoltarile imobiliare actuale sunt mult mai bine adaptate si sustenabile, fiind intr-o legatura stransa cu o cerere existenta pe termen relativ scurt, fiind mai putine dezvoltari speculative", a mai spus Ahmet Buyukhanli.
***
Ansamblul Cosmopolis este dezvoltat in zona de nord-est a Capitalei, pe Soseaua de Centura, intre intersectiile soselelor Pipera-Tunari si Andronache-Stefanesti, in apropierea intrarii pe Autostrada Bucuresti-Ploiesti. Proiectul este planificat a fi construit pe termen lung (3-10 ani), la finalizare urmand a avea peste 10.000 de unitati locative edificate pe o suprafata totala de cel putin 800.000 mp, in urma unei investitii estimate initial la circa 700 milioane de euro. Pana in prezent, fondurile alocate pentru dezvoltarea Cosmopolis s-au ridicat la circa 240 milioane de euro, pentru constructia de locuinte, infrastructura, centre comerciale si spatii verzi. Coldwell Banker Affiliates of Romania este managerul de proiect si agent exclusiv al Cosmopolis, compania raportand, pentru primele noua luni ale anului in curs, o crestere de 45% a vanzarilor.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
theda mar
CDS
MAKITA
EDIT-Structural
leviatan
quadratum
Acvatot 2019
noark
concelex
ERBASU CONSTRUCT
viarom
siniat
Ubitech
ness project

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander