Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - GLOBALWORTH tinteste pozitia de lider al pietei imobiliare locale, in 2015
GLOBALWORTH tinteste pozitia de lider al pietei imobiliare locale, in 2015
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 01 Iul 2015 18:40
Cu investitii totale de 477 milioane de euro realizate in 2014 si un portofoliu de proprietati evaluat la 599,3 milioane de euro la finele anului trecut, dezvoltatorul Globalworth tinteste pozitia de lider al pietei imobiliare locale, in 2015. De asemenea, conducerea companiei si-a propus sa devina unul dintre cei mai mari investitori in sectorul de real estate din sud-estul Europei. "Ne mentinem optimismul in legatura cu piata imobiliara din Romania, unde randamentele vor continua sa se reduca si cererea din partea chiriasilor sa creasca. Intentionam sa ne intensificam eforturile manageriale in sensul imbunatatirii portofoliului de proprietati, sa-l facem mai «verde» si sa majoram rata de ocupare. In ceea ce priveste proiectele aflate in dezvoltare, vom finaliza cladirea de birouri Bucharest One pana la sfarsitul acestui an si vom inainta cu executia celorlalte obiective aflate in dezvoltare. Prima etapa a centrului de afaceri Globalworth Campus va fi inaugurata in prima jumatate a anului 2016", a declarat Ioannis Papalekas, CEO al Globalworth.
Potrivit datelor incluse in raportul anual consolidat al grupului, in 2014 piata de real estate din Romania a inregistrat primele semnale de revigorare, consemnandu-se, pentru prima oara de la declansarea recesiunii, o crestere in special in ceea ce priveste investitiile in spatii comerciale si de afaceri, ce au cumulat 1,3 miliarde euro, respectiv o suprafata de 315.000 mp inchiriabili. Din totalul de 1,3 miliarde euro, investitiile in retail au avut o pondere de 39%, cele in centre de afaceri - de 29%, segmentul industrial a avut o cota de 12%, iar sectorul rezidential si cel hotelier au avut ponderi de 12%, respectiv 8%.
Portofoliul Globalworth in Romania este constituit din spatii pentru birouri de clasa A in Bucuresti si un parc industrial in Timisoara.
"Anul trecut am investit, in total, 477 milioane de euro in 13 obiective din Romania, incluzand noi achizitii, precum dezvoltarea si renovarea de obiective, ajungand unul dintre cei mai mari si activi dezvoltatori din tara. Astfel, in 2014 am inclus in portofoliu 8 noi proprietati comerciale si de birouri (finalizate sau in curs de dezvoltare) si un ansamblu rezidential si, concomitent, am renuntat la un proiect rezidential de mica anvergura in Bucuresti, derulat in parteneriat cu o alta companie. In prezent, detinem integral toate proprietatile din portofoliu, evaluate la 599,3 milioane de euro", a mai spus Ioannis Papalekas.
La sfarsitul lui 2014, Globalworth a mai anuntat achizitia altor trei proprietati, dintre care doua au fost finalizate in primul trimestru al acestui an, in urma acestor tranzactii, evaluate la 440,4 milioane de euro, portofoliul detinut de grup in Romania ajungand la 752,1 milioane de euro. Astfel, portofoliul companiei include cladirile de birouri Tower Centre International (TCI), Upground Towers, BOB si BOC, terenul pe care se construieste proiectul Globalworth Campus, cladirea Unicredit, parcul industrial Timisoara Airport Park (TAP) etc. Potrivit datelor dezvoltatorului, dupa finalizarea tuturor investitiilor aflate in executie in prezent, portofoliul companiei va depasi un miliard de euro.
 
Strategia de investitii continua in 2015
In ultimul trimestru din 2014, dezvoltatorul a finalizat proiectul de renovare si repozitionare pe piata a centrului de afaceri City Offices, cu o suprafata totala inchiriabila de 36.000 mp si 1.019 spatii de parcare. In luna aprilie 2015, Globalworth a livrat hale cu o suprafata totala de 45.000 mp in cadrul TAP, constand in noua unitate de productie a companiei Continental, urmand ca, in trimestrul al treilea al acestui an, sa fie finalizate si halele pre-inchiriate de producatorul de aparate si echipamente de masura Elster.
"Am facut progrese semnificative inclusiv in ceea ce priveste constructia cladirii de birouri Bucharest One, in luna iunie 2015 ajungand cu executia la etajul al 18-lea. Vom finaliza proiectul in termenii planificati initial, adica pana la finele anului in curs", a mai spus Ioannis Papalekas.
Tot in prima parte din 2015, Globalworth a selectat compania Bog'Art pentru executia lucrarilor de constructie a centrului de afaceri Globalworth Campus. Pana in prezent, antreprenorul a finalizat lucrarile de demolare a constructiilor existente pe amplasament si organizarea santierului, prima etapa a investitiei urmand a fi definitivata in prima jumatate a anului 2016. Finalizarea proiectelor Bucharest One si Globalworth Campus vor livra pe piata locala a spatiilor de birouri o suprafata totala de 107.000 mp inchiriabili. Ambele investitii sunt realizate in zona de nord a Capitalei.
Recent, compania a inceput dezvoltarea cladirii de birouri Gara Herastrau, pe o suprafata totala de 2.434 mp, in zona Barbu Vacarescu - Dimitrie Pompeiu. Terenul a fost achizitionat in luna decembrie 2014, in urma unei investitii de 4 milioane de euro. Obiectivul detine toate permisele si autorizatiile in vederea initierii lucrarilor de executie. La finalizare, cladirea va avea o arie inchiriabila totala de circa 11.000 mp.
 
Terenuri noi, achizitionate pentru viitoare investitii
In prezent, Globalworth mai detine in Bucuresti doua terenuri, in vederea dezvoltarii de proiecte viitoare. "Aceste terenuri reprezinta noi oportunitati pentru dezvoltarea de proiecte de birouri sau cu functiuni mixte si vor reprezenta un avantaj imens in dezvoltarea portofoliului nostru de proprietati. Suntem in etapa de planificare a fiecaruia dintre aceste doua proiecte si am demarat negocierile cu eventuali chiriasi", a precizat managerul Globalworth. Terenurile au o suprafata totala de 9.767 mp si, la finele anului trecut, erau evaluate la 18,1 milioane de euro.
Pentru 2014, dezvoltatorul a raportat incasari totale de 22,15 milioane de euro si un venit operational net de 12,89 milioane de euro.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
concelex
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
quadratum
MAKITA
viarom
Acvatot 2019
rigips
CDS
siniat
noark
ness project
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander