Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - HIDROCONSTRUCTIA: Crestere cu 95% a afacerilor, planificata pentru 2015
HIDROCONSTRUCTIA: Crestere cu 95% a afacerilor, planificata pentru 2015
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 27 Apr 2015 15:50
Cifra de afaceri a companiei Hidroconstructia s-a situat la 517 milioane de lei (circa 117 milioane de euro) in 2014, fiind in scadere cu 14% fata de nivelul din 2013 si cu 56,12% sub nivelul de 793,47 milioane de lei stabilit de actionarii societatii prin bugetul pentru anul anterior. Pentru 2015, in contextul revigorarii pietei locale de constructii, societatea si-a propus ca obiectiv cresterea cu 95% a business-ului, acesta urmand a depasi valoarea de un miliard de lei. Veniturile totale realizate in intervalul analizat s-au situat la 577,17 milioane de lei, din care 474,75 milioane de lei a reprezentat valoarea incasarilor obtinute din executia lucrarilor de constructii si montaj. Totodata, antreprenorul de lucrari preponderent hidrotehnice a raportat un rezultat financiar negativ de 152,85 milioane de lei in exercitiul fiscal abia incheiat, pentru 2015 avand in vedere revenirea pe profit, la circa 13 milioane de lei. Principalii factori care au dus la inregistrarea de pierderi in 2014 au fost reprezentati de neindeplinirea veniturilor programate din activitatea de constructii si montaj, care s-au consemnat atat pe plan extern (la Sucursalele Erbil, Muntenia-Kurdistan si Republica Moldova), cat si la cea desfasurata de filialele din tara (doar Sucursala Sebes si-a realizat in intregime obiectivele). Potrivit celui mai recent raport al companiei, in 2014 au fost inregistrate cheltuieli reglementate legal cu provizioanele aferente garantiilor de buna executie, precum si cu ajustarea deprecierii creantelor si stocurilor de productie necertificata la lucrarile hidroenergetice in valoare totala de 81,5 milioane de lei. Astfel, pentru acoperirea riscurilor pe perioada de garantie a lucrarilor, Hidroconstructia a alocat 45 milioane de lei, pentru deprecierea productiei realizate la lucrarile la obiectivele de amenajare hidroenergetica (AHE) a raurilor Jiu, Siret si Bistra Poiana Marului s-au cheltuit fonduri insumate de 35,63 milioane de lei, in timp ce diferenta de 812.000 de lei a reprezentat cheltuielile rezultate din litigii si in urma declararii falimentului unor societati comerciale.
Rezultatele au mai fost influentate negativ, de asemenea, de schimbarea strategiei de dezvoltare a Hidroelectrica SA, prin blocarea pe termen mediu si lung a surselor de finantare a investitiilor hidroenergetice, in conditiile in care Hidroconstructia avea incheiate, in calitate de antreprenor, 20 de contracte de executie si lucrari complexe la aceste obiective, din care 17 proiecte trebuiau finalizate si puse in functiune in perioada 2013-2016.
 
Contracte de 31,5 milioane de euro, semnate in primele luni ale acestui an
In primele trei luni din 2015, Hidroconstructia a semnat contracte de lucrari publice in valoare totala de 139,21 milioane de lei (31,5 milioane de euro), inclusiv TVA. Proiectele vizeaza executia de lucrari in cadrul unor obiective complexe de management al deseurilor si reabilitarea sau extinderea retelelor de alimentare cu apa si de canalizare, urmand a fi derulate in judetele Dolj, Bihor si Arges. Astfel, in Mofleni - Craiova, compania va realiza proiectarea si executia unor lucrari de construire a unor statii de sortare si compostare a deseurilor biodegradabile, in cadrul proiectului "Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Dolj". Valoarea contractului adjudecat de Hidroconstructia este de 34,78 milioane de lei (fara TVA), compania avand posibilitatea de a subcontracta pana la jumatate din valoare. Antreprenorul general va raspunde, astfel, de proiectarea generala si a fluxului tehnologic, de executia lucrarilor, furnizarea de materiale si echipamente, precum si de montajul si punerea in functiune, lucrarile electrice, de testele de acceptanta si de instruirea personalului ce va opera cele doua statii.
In judetul Bihor, Hidroconstructia a adjudecat, in luna martie 2015, doua contracte atribuite de Compania de Apa Oradea SA. Primul dintre acestea vizeaza extinderea retelelor de apa si canalizare din comuna Sanmartin (localitatile Sanmartin, Cordau, Cihei si Rontau), in valoare de 20,45 milioane de lei (fara TVA). Lucrarile trebuie finalizate in termen de 22 de luni de la data atribuirii (3 martie 2015). Cel de-al doilea obiectiv include lucrari de protectie a sursei de apa denumite "Uzina de apa nr. 4 - Oradea" impotriva infiltratiilor de apa din aglomerarile urbane din vecinatate. Valoarea contractului este de 7,55 milioane de lei (fara TVA).
In judetul Arges, compania de constructii a primit de la operatorul local Apa Canal 2000 SA un contract in valoare de 49,5 milioane de lei (fara TVA) pentru reabilitarea si extinderea conductelor de aductiune, retelei de distributie si a celei de canalizare din municipiul Pitesti si, partial, din localitatea Stefanesti. Hidroconstructia poate subcontracta 6,4% din valoarea contractului, subantreprenorii Probit si Rocip Instal fiind desemnati sa realizeze lucrarile de instalatii electrice si automatizari (6%), respectiv devierea retelelor de gaze naturale (0,4%). Lucrarile au inceput in martie 2015, termenul de finalizare a investitiei fiind stabilit pentru luna octombrie a aceluiasi an.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
theda mar
leviatan
viarom
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
noark
Ubitech
MAKITA
concelex
EDIT-Structural
Acvatot 2019
CDS
CONCEPT STRUCTURE
siniat
rigips

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander