Agenda Constructiilor
Vineri, 20 Aprilie 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - IULIUS va dezvolta Openville in parteneriat cu Atterbury Europe
IULIUS va dezvolta Openville in parteneriat cu Atterbury Europe
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 16 Iun 2017 12:06
Dezvoltatorul Iulius Group si fondul sud-african de investitii Atterbury Europe au infiintat un fond financiar comun, cu cote egale de participare (50/50), pentru dezvoltarea ansamblului mixt Openville Timisoara (investitie de peste 220 milioane de euro), precum si a altor proiecte care urmeaza a fi demarate. Totodata, Iulius Group va ceda jumatate din actiunile detinute in cadrul centrelor comerciale Iulius Mall din Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca si Suceava, cele doua entitati urmand a detine, in proportie de 50% fiecare, proprietatile respective.
Atterbury Europe este o companie europeana de investitii imobiliare, ce pune accent pe co-investirea alaturi de parteneri locali care sunt lideri in jurisdictiile lor, cu acces la un portofoliu de dezvoltare a carui evolutie poate fi accelerata. Romania reprezinta cea de-a treia jurisdictie de investitii pentru Atterbury Europe, dupa achizitiile derulate cu succes in Serbia si Cipru.
Cele doua companii vor continua sa investeasca pe piata imobiliara din Romania.
"Asocierea combina know-how-ul si pozitia dominanta pe care o avem pe piata din Romania, cu puterea financiara si experienta in property management ale acestui prestigios grup international. Impartasim aceeasi viziune de business si suntem convinsi ca, impreuna, ne vom consolida strategia de crestere, aducand plus valoare portofoliului si implementand noi proiecte de referinta", a declarat Iulian Dascalu, presedintele companiei Iulius.
Portofoliul dezvoltatorului local va fi administrat, in continuare, de aceeasi echipa de specialisti in property management.
***
Iulius Group detine in Romania un portofoliu operational care cuprinde peste 260.000 mp de spatii de retail si 106.000 mp de spatii pentru birouri. In prezent, compania dezvolta proiectul Openville, in proximitatea Iulius Mall Timisoara, ce va include sapte cladiri de birouri cu peste 130.000 mp si alte 130.000 mp spatii de retail (450 de magazine, restaurante si cafenele tematice, un cinema multiplex, o zona de fresh market si patru sali de evenimente), precum si un parc suspendat, un spatiu verde de peste 55.000 mp si 4.050 de locuri de parcare subterane si supraetajate.
Fondul Atterbury Europe este detinut in comun de compania de investitii cu capital privat Atterbury Property Holdings, din Africa de Sud, si de catre Steinhoff International Holdings, prin filiala Hemisphere International Properties. Compania Atterbury Property Holdings a fost infiintata in 1994, in Pretoria (Africa de Sud) si a dezvoltat proprietati comerciale, de retail si rezidentiale cu o suprafata totala de peste 1,5 milioane mp.
Steinhoff International este un retailer care produce, distribuie si comercializeaza bunuri de uz casnic si marfuri generale in Europa, SUA, Africa si Australia. Compania este cotata la bursele de valori din Frankfurt si Johannesburg, avand o capitalizare de piata ce depaseste 20 miliarde euro. 
 
Total stiri publicate: 24419
 

Autentificare

Agenda Constructiilor nr. 133 (Martie-Aprilie 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
EURO-Constructii 2018
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023