Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - ANALIZA: Viitorul infrastructurii globale - prin prisma digitalizarii
ANALIZA: Viitorul infrastructurii globale - prin prisma digitalizarii
Arhitectura & Proiectare Publicat de Cosmin Dincu 26 Ian 2018 07:23
Holdingul Aecom, implicat pe piata mondiala a serviciilor profesionale de natura tehnica si de asistenta in management (mai precis in arhitectura, design, planificare in constructii si infrastructura, asigurand suport si in alte domenii cu caracter general sau special), a dat publicitatii primul sau raport (inaugural) de cercetare, intitulat „Viitorul infrastructurii”, care combina date si opinii de la mai mult de 500 factori de decizie din industrie, activi pe pietele specifice din America de Nord, Europa si Asia-Pacific.
Raportul examineaza problemele, prioritatile si potentialul de a livra, pe plan global, proiecte majore de infrastructura. „Retelele si sistemele de infrastructura din intreaga lume se afla sub o presiune si constrangere considerabile. Pe fondul urbanizarii, al schimbarilor climatice si ca urmare a ritmului rapid al implementarii progresului tehnologic, reducerea decalajului dintre infrastructurile dezvoltate si cele aflate in curs de dezvoltare nu mai este suficienta. Astfel, se impune un efort substantial, asimilat unui gigantic pas inainte! Raportul Aecom clarifica anumite probleme, identificate de altfel la nivel global, una dintre concluzii fiind aceea ca, pentru ca efortul sa fie incununat de succes, este nevoie de experti care sa elaboreze planuri viabile, de formarea si implicarea lucratorilor calificati si de utilizarea noilor instrumente digitale”, a declarat Michael S. Burke, presedinte si CEO al Aecom.
Potrivit raportului, nu numai lipsa finantarii (invocata de aproape toti respondentii) constituie un impediment pentru dezvoltarea infrastructurii pe plan global, ci si (mai ales) provocarile legate de urbanizarea tot mai rapida, de schimbarile demografice si de procesul digitalizarii. Astfel, 90% dintre cei chestionati cred ca modificarile legislative si modelele de finantare inovatoare sunt necesare pentru a elimina obstacolele de natura financiara si pentru ca autoritatile ce administreaza fonduri publice sa aiba acces cu mai mult succes la finantarile private. Protectia sistemelor cibernetice impotriva atacurilor specifice constituie un demers esential, mai ales ca 71% din respondenti iau in considerare ca, in viitorul apropiat, in unele zone ale lumii, sa aiba loc asemenea atacuri de amploare, cu o posibila perturbare a transportului urban. Totodata - si nu in ultimul rand - specialistii din infrastructura trebuie sa se adapteze la noile moduri de proiectare, interconectarea si lucrul digital fiind considerate cheia unei abordari fara precedent, deoarece tot 71% din respondenti reprezinta proportia celor ce sustin ca majoritatea abordarilor traditionale, incercate si testate pentru gestionarea proiectelor, au devenit nepotrivite cu exigentele marilor programe de infrastructura din prezent. Pentru a vizualiza raportul Aecom, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
Acvatot 2019
strabag nivel 1
concelex
siniat
leviatan
noark
quadratum
theda mar
ness project
MAKITA
EDIT-Structural
viarom
CONCEPT STRUCTURE
CDS
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander