Agenda Constructiilor
Vineri, 20 Aprilie 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - CUMULUS: Fuziune ce creeaza un operator redutabil pe piata arhitecturii
CUMULUS: Fuziune ce creeaza un operator redutabil pe piata arhitecturii
Arhitectura & Proiectare Publicat de Cosmin Dincu 17 Mai 2017 15:51
La data de 17 mai a.c., managerii birourilor de arhitectura PZP Arhitectura, SYAA - Birou de Arhitectura si Arxtudio Architecture au anuntat ca vor crea o noua entitate, denumita Cumulus, ce reprezinta prima fuziune de anvergura din domeniul arhitecturii din Romania. Noul birou, Cumulus, ce si-a stabilit sediul in ansamblul Universul, din centrul Capitalei, reuneste portofolii din industrie cu o cifra de afaceri ce depaseste un milion de euro, dupa cum informeaza un comunicat al partenerilor arhitecti.
„Ne-am dorit sa consolidam expertiza si experienta celor trei birouri intr-o viziune unica, mai coerenta si mai eficienta, astfel incat sa ridicam standardele serviciilor noastre pana la punctul in care sa putem raspunde provocarilor pe care le intampina astazi arhitectura. Cumulus aduce impreuna oameni, idei si competente, cu scopul de a crea o infrastructura pentru viitor”, a declarat Liviu Zagan, partener executiv in cadrul noii companii.
Potrivit managementului Cumulus, echipa este formata din 40 de arhitecti, condusi de trei parteneri executivi - Adrian Soare, Liviu Zagan si Razvan Puchici, respectiv de cinci parteneri coordonatori - Eliza Yokina, Elena Dragu, Ivona Amaritei, Ioana Moanga si Costin Beekman.
„Arhitectura genereaza dezvoltare si transforma comportamente, interactioneaza cu oameni si comunitati prin modificarea spatiului in care traiesc si lucreaza. Nu in ultimul rand, le ofera o infrastructura pentru viata urbana aflata intr-o continua dezvoltare si ii aduce impreuna. Aceasta inseamna pentru noi Cumulus - a aduce oameni impreuna pentru un scop comun: «The greater good»”, precizeaza Adrian Soare, partener executiv al Cumulus, referindu-se la conceptul ce sta la baza activitatii noului operator de pe piata arhitecturii. La randul sau - si in aceeasi ordine de idei - Razvan Puchici, cel de-al treilea partener executiv al companiei, a aratat ca „biroul de arhitectura Cumulus reprezinta mai mult decat suma celor trei birouri care fuzioneaza. Este o noua identitate pe care o construim fiecare dintre noi. Fiecare aduce in aceasta echipa experienta proprie, insa experienta comuna a intregii echipe are un impact benefic asupra capacitatii individuale”.  
***
Pana in prezent, dupa cum se arata in comunicat, PZP, SYAA si Arxtudio au semnat sute de proiecte de arhitectura, printre care se afla cele ale unor imobile reprezentative, precum Victoria Center, Olimpia Tower, Quadra Place si spatiile industriale Dacia-Renault. Cele trei birouri de arhitectura au castigat numeroase premii si distinctii la Bienalele si Anualele de Arhitectura, CIJ Award for Best Office Building, au obtinut premii la concursuri nationale si internationale de arhitectura etc. si au colaborat cu clienti precum: Petrom, BCR, Autodesk, Dacia-Renault, IBM, Intel, Dell, Mercedes-Benz, Skanska, Vastint, NEPI, Globalworth, Argo, Panatoni, Grupo LAR, CEC Bank, Idea Bank, Nexte Banka, Ogilvy and Mather, Salzburg Investments sau Loreco Investments. La randul sau, noua entitate - Cumulus - furnizeaza servicii integrate de proiectare pentru cladiri civile si urbanism, avand expertiza in proiecte rezidentiale, de birouri, industriale,  de restaurare si reabilitare, investitii publice si HoReCa.
Avand sediul in Palatul Universul (pentru modernizarea si consolidarea caruia arh. Liviu Zagan a furnizat servicii de arhitectura), Cumulus Birou de Arhitectura reuneste activitatea PZP Arhitectura (cu o cifra de afaceri neta pentru 2015, comunicata la Ministerul Finantelor Publice, de 2,28 milioane de lei, realizata in acel moment cu 15 angajati), SYAA Arhitectura (ce a comunicat pentru 2016 - anul infiintarii - un rulaj de 88.748 lei, fara sa declare un numar mediu de salariati) si Arxtudio Architecture (societate cu 8 salariati si care, in 2016, a avut un rulaj net de 671.792 lei, realizat in conditii de profitabilitate).
 
Total stiri publicate: 24426
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

Autentificare

Agenda Constructiilor nr. 133 (Martie-Aprilie 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
EURO-Constructii 2018
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023