Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Analiza importurilor de sisteme pentru tamplarie – trimestrul I 2012

Analiza importurilor de sisteme pentru tamplarie – trimestrul I 2012
Analiza importurilor de sisteme pentru tamplarie – trimestrul I 2012
PDF, 8 pag A4
Pret: 98 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul:
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 13 iul 2012
Sumar: click aici
Stabilizare a importului de sisteme pentru tamplarie
Analiza datelor statistice din primele trei luni ale anului 2012 reflecta o mentinere a consumului de materiale pe piata de tamplarie termoizolanta (dupa ce in 2011 a fost consemnata o stabilizare la cota specifica anului 2010), desi au fost raportate situatii pozitive la majoritatea categoriilor de sisteme, cu exceptia sticlei arhitecturale provenite din strainatate. Practic, rezultatele din primul trimestru a.c. cu privire la importurile de sisteme, feronerie si sticla (care s-au diminuat cu 0,43%, la… milioane de euro, fata de cele… milioane de euro din perioada similara a anului 2011) releva faptul ca, desi multe din problemele generate de criza economica mondiala au fost solutionate, sectorul tamplariei continua sa fie marcat de recesiune. Daca s-ar contura o diagrama care sa reflecte cu acuratete dinamica vanzarilor nationale de ferestre si usi din intervalul 2009-2012, indicatorul respectiv ar lua, cel mai probabil, forma literei "L", reflectand un nivel extrem de scazut care continua sa se perpetueze fara nicio sansa reala de redresare. Din acest motiv, principalii operatori ai pietei nationale de tamplarie si pereti cortina trebuie sa fie precauti, intrucat eventuala crestere a PIB din perioada martie-mai a.c. nu a fost suficienta pentru ca tara noastra sa poata iesi din starea de recesiune tehnica, iar acest fapt – coroborat cu tensiunile politico-sociale – inseamna ca fluxul investitional va ramane la un nivel extrem redus, cu mult sub potentialul pe care l-ar avea sectorul de constructii din Romania (inclusiv domeniile sale conexe). La o analiza sumara, cu toate eforturile de redresare, volumul importurilor de sisteme din PVC/aluminiu si al celor de feronerie continua sa se situeze in apropierea pragurilor inregistrate in anul 2006, iar pentru sticla arhitecturala float si Low-E de 4 mm, deprecierea accentuata din intervalul 2009-2010, care a adus valoarea pietei importatorilor la un prag similar celui din 2004, nu poate fi recuperata in conditiile unei noi scaderi.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de sisteme pentru tamplarie (in primul trimestru al anului 2012) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari importatoare de profile din PVC, aluminiu, feronerie si sticla arhitecturala, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile pentru fiecare componenta, in particular. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in tabele si in diagrame (in cadrul carora se evidentiaza si evolutia pretului mediu al profilelor din PVC/aluminiu, al sistemelor de feronerie si al celui aferent vitrajelor float si Low-E in perioada 2003-2012) constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de ferestre, dupa finalizarea recesiunii. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Fereastra, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de sisteme pentru tamplarie va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Fereastra (nr. 1-91) si analizele statistice la importurile de profile din PVC, aluminiu, feronerie si sticla, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
FRONTALE
MAKITA
rigips
Acvatot 2019
strabag nivel 1
Ubitech
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
noark
viarom
ness project
CDS
concelex
theda mar
quadratum
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander