Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Analiza pietei de centrale termice si sisteme de pompare pe anul 2011

Analiza pietei de centrale termice si sisteme de pompare pe anul 2011
Analiza pietei de centrale termice si sisteme de pompare pe anul 2011
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: ASCENSOARE & SCARI RULANTE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Camelia Pantel
Data actualizare: 05 iul 2011
Sumar: click aici
Deciziile guvernamentale sustin livrarile de centrale termice
Dupa ce a inregistrat un declin semnificativ in 2009, piata instalatiilor termotehnice s-a revigorat usor anul trecut, datorita implementarii primei etape a programului «Casa Verde», prin intermediul caruia in domeniul specific s-au alocat fonduri totale de 110 milioane de lei. Perspectivele pentru 2011 sunt pozitive, premisele dezvoltarii sectorului datorandu-se atat continuarii proiectului, prin virarea altor 100 milioane de lei pentru etapa a doua, precum si datorita deciziei de eliminare a subventiilor acordate pentru incalzirea locuintelor in sistem centralizat care ar putea genera, potrivit opiniilor managerilor celor mai importante companii din domeniu, o crestere de circa 30% pe piata de termotehnica. Sectorul intern de centrale termice a fost evaluat, din punct de vedere cantitativ, la circa 130.000 de unitati si, ca valoare, la aproximativ 70 milioane de euro anual. Pentru 2011, majoritatea reprezentantilor companiilor din domeniu estimeaza o crestere de 20% in domeniu, pana la 155.000 de unitati si o valoare de 85 milioane de euro. Conform anuntului lui Jeffrey Franks, seful misiunii FMI la Bucuresti, ajutoarele respective acordate de catre autoritatile centrale vor fi eliminate pana la finele anului in curs, urmand sa fie subventionate numai categoriile defavorizate ale populatiei, primariile fiind singurele institutii care vor avea posibilitatea sa aloce resurse financiare de sustinere a costului cu energia termica, in functie de bugetele locale disponibile. Majoritatea reprezentantilor companiilor furnizoare de centrale termice considera ca aceasta masura va determina cresterea interesului populatiei pentru achizitia de centrale termice de apartament. Exista insa si opinii potrivit carora programul «Casa Verde» si eliminarea subventiilor nu vor stimula in mod semnificativ domeniul specific, deoarece principala problema este reprezentata de lipsa puterii de cumparare a populatiei, care nu si-ar putea permite nici macar debransarea din sistemul centralizat. Parerile optimiste se bazeaza pe faptul ca neacordarea ajutoarelor pentru incalzire va determina cresterea substantiala a facturilor. Astfel, populatia va considera necesar sa investeasca in achizitia de centrale individuale, deoarece este putin probabil ca primariile sa poata sustine din fonduri proprii diferenta dintre costul real si cel subventionat pana acum, prin reducerea fondurilor de investitii si a cheltuielilor cu personalul.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Robert Bosch – Divizia de Termotehnica, Baxi, Kober – Sucursala Vaduri, Ariston Thermo, IVP Instalatii, respectiv: Alpha Pompe, Ensyco, Fluidiqa, Danex, Edwards International Group, Grundfos Pompe, Multigama Tech, Leader Eco, Richard Halm, Sonnek Engineering, Wilo SE si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de centrale termice si sisteme de pompare va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2012.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
viarom
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
leviatan
strabag nivel 1
rigips
concelex
theda mar
CDS
Acvatot 2019
noark
ness project
quadratum

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander