Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Analiza pietei de fatade cortina si a domeniilor conexe pe anul 2012

Analiza pietei de fatade cortina si a domeniilor conexe pe anul 2012
Analiza pietei de fatade cortina si a domeniilor conexe pe anul 2012
PDF, 8 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul:
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 31 aug 2012
Sumar: click aici
Regres puternic al cererii pe segmentul fatadelor
Recesiunea economica a adus cu sine o criza profunda in domeniul constructiilor, unul dintre cele mai afectate segmente ale acestuia fiind reprezentat de cel ce presupune executia de imobile cu destinatie nerezidentiala (cladiri de birouri, centre comerciale etc.). Conform opiniei expertilor din bransa, activitatea in sectorul proiectelor de mari dimensiuni a fost grav afectata, realizarea acestui tip de obiective fiind impiedicata de lipsa unei sustineri financiare adecvate. ?i la alte categorii de lucrari s-au consemnat reduceri masive, insa la o scara mult mai mica. Problema principala, pe termen scurt si mediu, este constituita de faptul ca numarul proiectelor de dimensiuni mici/medii pe care oficialii companiilor specializate s-au bazat in intervalul 2009-2011 incepe sa se reduca, ceea ce a indus perspective extrem de nefavorabile pentru exercitiul financiar curent. Intrucat guvernantii au preocupari diametral opuse relansarii efective a economiei, axandu-se mai curand pe dispute politicianiste sterile ce induc o stare accentuata de instabilitate sociala, relaxarea procesului de creditare – imposibila in acest moment – constituie totusi singura sansa de asigurare a finantarii pentru deblocarea lucrarilor la marile proiecte sau de initiere a altora noi. Mai mult ca oricand, se resimte lipsa unor previziuni cat mai exacte privind dinamica pietei, singura certitudine fiind aceea ca, in prezent, beneficiarii/investitorii continua sa se mentina in expectativa, optand pentru o strategie de tatonare si exercitand noi presiuni asupra pretului. In contextul scumpirii cotatiei la principalele materii prime, atat executantii de pereti cortina, cat si furnizorii de sisteme isi pun problema rentabilitatii activitatii proprii. Unica metoda prin intermediul careia se pot contura prognozele bransei de fatade cortina (care include si firmele ce realizeaza lucrari de placare cu materiale compozite, pe cele specializate in livrarea elementelor de policarbonat sau agentii economici implicati in punerea in opera a proiectelor de luminatoare, sere si alte constructii de acelasi gen) este constituita de analiza importurilor de sisteme din aluminiu, coroborata cu sinteza datelor relativ succinte, cumulate de Institutul National de Statistica de la autoritatile locale din intreaga tara, ce reflecta numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri nerezidentiale si indicele lucrarilor de constructii pentru aceeasi componenta. Daca se ia in considerare dinamica importurilor de profile arhitecturale, trebuie subliniat faptul ca diminuarea nivelului comercializarii sistemelor provenite de peste hotare a fost cu atat mai abrupta cu cat situatia economica favorabila, consemnata intre anii 2000 si 2008 a favorizat majorarea gradului de utilizare a sistemelor din aluminiu destinate executiei de pereti cortina.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Aluprof System Romania, Alukyt, Alusystem, BIG Aluminium, Color-Metal, Evolium Telecom, Lorenzo Grup, Icco Termotec, Melcret, Plus Confort, Profilco, Reynaers Aluminium Romania, Tehnolux, Weiss Profil, respectiv Alpolirom, Aluterm Group (Makroplast), Bigimpex, Geplast, Migra Plastic Prest si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de fatade cortina, lucrari de placare cu materiale compozite, elemente de policarbonat si luminatoare va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2013.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
viarom
EDIT-Structural
CDS
concelex
quadratum
theda mar
leviatan
MAKITA
siniat
CONCEPT STRUCTURE
noark
strabag nivel 1
rigips
ness project
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander