Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Analiza pietei de lacuri si vopsele pe anul 2012

Analiza pietei de lacuri si vopsele pe anul 2012
Analiza pietei de lacuri si vopsele pe anul 2012
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: LACURI SI VOPSELE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 27 apr 2012
Sumar: click aici
Livrari de 230 milioane de euro in sectorul de lacuri si vopsele
Piata romaneasca de lacuri si vopsele decorative a scazut de la peste 330 milioane de euro in 2008 la mai putin de 230 milioane de euro in 2011, potrivit datelor anuntate de Asociatia Industriei Vopselelor din Romania (AIVR). In continuare, perspectivele nu sunt optimiste nici pentru anul in curs, majoritatea managerilor companiilor din domeniu estimand cel mult o stagnare a domeniului la nivelul anului trecut. De asemenea, principala problema din bransa va fi reprezentata de riscul sporit de intrare in faliment in cazul firmelor specializate. In 2011, piata vopselelor a inregistrat al treilea an de reducere dramatica a consumului (-15% in 2009, -10% in 2010 si -10% in 2011), concomitent cu o sporire a costului materiilor prime de 15% in 2010 si de peste 20% in urmatoarele 12 luni. Doua materiale esentiale (uleiul de soia si dioxidul de titan) inregistreaza, in acest moment, preturi record. Astfel, toti producatorii se confrunta cu un regres substantial al marjelor brute si, in consecinta, cu o erodare puternica a nivelului de profitabilitate. Industria de vopsele din Romania s-a schimbat mult in ultimul deceniu, cercetarea si crearea de produse noi devenind imperative pentru asigurarea dezvoltarii sustenabile. Astfel, in perioada urmatoare, in categoria vopselelor arhitecturale vor fi prezente pe piata atat produse «verzi» (avand un continut redus de compusi organici volatili - COV sau care poarta eticheta ecologica europeana), cat si sisteme de finisare care folosesc nanomateriale, in timp ce segmentul industrial va fi caracterizat de aparitia unor acoperiri de protectie, preponderent a vopselelor termospumante. Primul semnal care anunta amanarea revenirii pietei de profil in 2012 este reprezentat de continuarea scaderii numarului de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale cu 6,6% in 2011, fata de anul anterior. Astfel, afacerile furnizorilor din domeniul vopselelor vor fi sustinute, in continuare, preponderent de lucrarile de renovare realizate de populatie, eventualele oportunitati urmand a fi generate de intentia autoritatilor centrale si locale de intensificare a programului national de reabilitare termica. Potrivit unor anunturi recente, proiectele de anvelopare vor fi sustinute financiar din fonduri europene nerambursabile, estimate la circa 360 milioane de euro.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Policolor, Fabryo Corporation, AkzoNobel Powder Coatings, Druckfarben, Duraziv, Sarcom, Astek, National Paints, Sniezka, Sto AG si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de lacuri si vopsele va fi disponibila in primul trimestru al anului 2013.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
Acvatot 2019
theda mar
MAKITA
ness project
CDS
concelex
strabag nivel 1
viarom
leviatan
rigips
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
noark
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
quadratum

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander