Agenda Constructiilor
Marti, 16 Aprilie 2024
hilti
Home - Analiza pietei de tamplarie din lemn stratificat pe anul 2011

Analiza pietei de tamplarie din lemn stratificat pe anul 2011
Analiza pietei de tamplarie din lemn stratificat pe anul 2011
PDF, 6 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul:
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Camelia Pantel
Data actualizare: 31 mai 2011
Sumar: click aici
Premise optime de dezvoltare a pietei pe termen mediu
Cei mai multi reprezentanti ai firmelor implicate in fabricarea de tamplarie din lemn au declarat ca acest domeniu se afla in plin proces de dezvoltare, iar exportul constituie o optiune viabila. Desi s-ar putea inscrie, in 2011, pe un nou trend descendent la nivel autohton, acest segment de piata are un potential real de expansiune pe termen mediu si lung, tot mai multi beneficiari constientizand ca avantajele utilizarii acestor ansambluri nu pot fi obtinute in cazul alegerii de ferestre realizate din alte materiale. Chiar si in conditiile actuale, cand impactul psihologic al asa-numitei finalizari a perioadei de recesiune nu s-a reflectat prin schimbarea comportamentului de consum, strategiile de afaceri implementate de firmele specializate se bazeaza pe o viziune manageriala moderat-optimista. Astfel, in ceea ce priveste incasarile proprii, directorii companiilor implicate pe piata de tamplarie din lemn au indicat o crestere a veniturilor, numai o parte dintre acestia sustinand ca vizeaza in continuare o mentinere succesiva a rezultatelor financiare consemnate inca din 2009 sau o recuperare a pierderilor din 2010. Potrivit unui studiu realizat de departamentul specializat al revistei Fereastra, in prezent, ponderea tamplariei din lemn in vanzarile totale ale firmelor implicate in acest domeniu de activitate este de aproape 10%, cel mai mare procent in ceea ce priveste productia fiind inregistrat in zonele de vest si de est ale tarii (cote de 10% si 20%), iar cel mai scazut in aria de sud si Bucuresti-Ilfov (3% - 5%). Astfel, cea mai mare parte a tamplariei din lemn (peste 70% din total) se realizeaza in estul si vestul tarii. In anul 2010, in pofida faptului ca ansamblurile din PVC au fost preferate in toate regiunile tarii, cererea de ferestre din lemn stratificat a avut o dinamica relativ deosebita in anumite regiuni, fiind influentata de aspecte ce tin de traditie, de factorul estetic etc. Aproape jumatate din productia de tamplarie din lemn s-a executat in Moldova, fabricantii din zona de sud (inclusiv cei din Capitala) contribuind cu doar 11% la total. De asemenea, in 2009, ferestrele/usile din lemn stratificat s-au comercializat preponderent in zona de est (47% din vanzari), iar 4% in sud. Ponderea (cu peste 70%) a fost detinuta de cererea din zonele de est si vest. Interesant este faptul ca, in intervalul 2007-2008, tamplaria din lemn era preferata cu precadere in Bucuresti si in estul tarii (aproximativ 7% din total), cele mai putine solicitari inregistrandu-se in zona de vest (3% din comenzi).
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Arcer, Azi, Benati, Bradul Ezustfenyo, CDA 2 Import Export, Color Magic, Conf Binale, Fildas '95, Global Invest, Grup BD, Klebrom, Lemcor, Lemtek, Lomilux, New Star, Perfectview, Pinum Doors & Windows, Porta Elcon, Porta KMI Romania, Sangeosilv, Prelcon, Saucolemn, Tehnolemn, Unilem, Tarcau Forest, Wappal si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de tamplarie din lemn stratificat va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2012.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
noark
rigips
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
concelex
theda mar
Ubitech
ness project
MAKITA
Acvatot 2019
strabag nivel 1
viarom
CDS
EDIT-Structural
siniat

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander