Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - ANALIZA - Analiza pietei de tamplarie din lemn stratificat pe anul 2016

Analiza pietei de tamplarie din lemn stratificat pe anul 2016
Analiza pietei de tamplarie din lemn stratificat pe anul 2016
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE LEMN
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 06 iul 2016
Sumar: click aici
Crestere sustinuta a vanzarilor de tamplarie din lemn
Chiar si in conditiile ascensiunii pietei de constructii si, implicit, a segmentului de tamplarie termoizolanta, in domeniul ansamblurilor din lemn (considerate a fi pretentioase) s-au consemnat si in continuare fluctuatii semnificative ale cererii la nivel national. Astfel, nu este de mirare ca, la fel ca omologii lor ce promoveaza ferestre din PVC, producatorii de tamplarie din lemn activi pe piata autohtona s-au orientat tot mai puternic spre export, efectuat actualmente la un nivel la care capacitatile relativ excedentare sa poata fi mentinute in functiune in conditii de relativa rentabilitate. Totodata, daca se iau in considerare datele furnizate de Institutul National de Statistica (INS), poate fi constatata cu usurinta realitatea potrivit careia, in anul 2015, exportul de tamplarie din lemn s-a majorat, ca valoare, cu aproape 1% fata de precedentele 12 luni (dupa un salt anterior de +24%), ceea ce constituie o premisa favorabila pentru companiile specializate. Potrivit informatiilor INS, daca se analizeaza clasamentul statelor catre care s-au indreptat in intervalul analizat ansamblurile din lemn provenite din Romania, se observa cu usurinta ca acestea sunt mai putine decat in cazul tamplariei din PVC, fiind constituite cu precadere de cele ce au un potential deosebit de absorbtie, mai ales (in ordinea valorii declarate), din Marea Britanie, Italia, Franta si Belgia, exportul spre celelalte tari insumand niveluri valorice mai putin reprezentative. Din punct de vedere cantitativ, ordinea se schimba, mai ales ca doar in Franta nivelul exportului de tamplarie autohtona din lemn s-a situat la 83.573 de unitati, pozitia secunda din acest punct de vedere revenind Italiei (cu 37.770 de unitati). Spre deosebire de ferestrele din PVC, la cele din lemn exportul consemneaza deprecieri relativ abrupte, urmate de cresteri sporadice si inconsistente. In acest sens, de la o valoare de referinta, semnalata in 2008, in primul an de recesiune s-a raportat un regres de -8,59%, pentru ca in urmatoarele 12 luni sa aiba loc tot o scadere (-11,55%). Doar in 2011 s-a constatat un salt de +38,31%, aducand nivelul valoric la un prag-record, ce nu a mai fost momentan repetat, pentru ca in 2012 sa se remarce o depreciere de -13,93%, dupa care in 2013 s-a ajuns la minimul perioadei analizate (in urma scaderii de -18,42%), in 2014 a avut loc o crestere ceva mai consistenta, de +23,99%, dupa care in 2015, asa cum s-a afirmat anterior, exportul s-a plasat la o alta valoare-suport (+0,99%), usor sub nivelul de referinta din 2008. De aceea, contributia valorica actualizata a tamplariei din lemn a fost de numai 7,57% la totalul exportului de ansambluri, iar pentru intregul an 2016 se pare ca aceste cote nu se vor modifica vizibil.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor Bradul Ezustfenyo, Bucin Mob, Danprod, Dor Invest, Edy-And Constructii, Inter-Plast Company, Leitz, Mobimpex, Pinum Doors & Windows, Popa, Prolematex, Sangeosilv, Strong Design Construct si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de tamplarie din lemn stratificat va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2017.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
Acvatot 2019
viarom
CDS
Ubitech
strabag nivel 1
ness project
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
rigips
leviatan
concelex
FRONTALE
theda mar
noark

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander