Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Analiza pietei de tubulatura si fitinguri pentru instalatii pe anul 2011

Analiza pietei de tubulatura si fitinguri pentru instalatii pe anul 2011
Analiza pietei de tubulatura si fitinguri pentru instalatii pe anul 2011
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: ASCENSOARE & SCARI RULANTE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 05 iul 2011
Sumar: click aici
Fondurile europene impulsioneaza piata de tubulatura si fitinguri
In primul trimestru din 2011, companiile implicate pe piata de tubulatura si fitinguri din Romania au anuntat o crestere de pana la 10% a activitatii fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul revigorarii usoare a domeniului specific, insa si ca urmare a faptului ca, in 2010, afacerile firmelor din bransa s-au situat la un nivel minim. Astfel, managerii societatilor specializate au raportat scaderi ale cererii cuprinse intre 10% si 30% pentru precedentele 12 luni, principala cauza semnalata fiind reprezentata de blocarea investitiilor publice in cazul proiectelor de alimentare cu apa, de canalizare si transport al gazelor naturale si petrolului. In general, in 2010 s-au concretizat estimarile negative anuntate la inceputul anului, cand o diminuare de 20% a sectorului reprezenta cel mai sever scenariu posibil. Transpusa in cifre, aceasta reducere a insemnat o valoare a pietei de tubulatura din material plastic de aproximativ 100 milioane de euro, avand in vedere faptul ca, in 2009, aceasta a fost de 125 milioane de euro. Pentru anul in curs perspectivele sunt pozitive, fiind estimata o crestere a pietei de tubulatura si fitinguri de 15%-20%. Astfel, valoarea sectorului tevilor din material plastic ar putea ajunge, la finele acestui an, la 120 milioane de euro, nivel situat in apropierea celui din 2009. Insa, pentru ca acest deziderat sa devina posibil, este necesara o buna absorbtie a fondurilor europene destinate Romaniei prin POS-Mediu si o colaborare optima intre companii si autoritatile locale pentru implementarea proiectelor. In cazul in care nu vor aparea noi dificultati in aplicarea programului comunitar, cifra de afaceri a companiilor specializate in productia si comercializarea de tubulatura din PVC (policlorura de vinil) si PE (polietilena) - materialele cel mai des utilizate pe piata interna de profil - ar putea reveni la nivelul din 2009, dupa scaderile drastice consemnate anul trecut. O tendinta similara va fi consemnata si in cazul societatilor care livreaza fitinguri si scule pentru astfel de instalatii, avand in vedere interdependenta dintre aceste segmente. Astfel, previziunile de revenire a activitatilor specifice pe un trend ascendent se datoreaza obligatiilor asumate de statul roman prin tratatul de aderare la Uniunea Europeana, care prevad atingerea unor obiective importante in ceea ce priveste investitiile in infrastructura utilitara.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Teraplast, Rehau Polymer, Fusion Romania, Saint-Gobain Construction Products Divizia Conducte, Industrial Plast, Apasco, Pipelife, Superlit, HTI Romania, Aliaxis, Uponor, Georg Fischer, Wavin si altele. Totodata, sunt disponibile informatii furnizate de autoritatile centrale, cu privire la absorbtia fondurilor europene prin Programul Operational Sectorial (POS) – Mediu, utilizate in vederea extinderii sau modernizarii retelelor de apa si canalizare, constructia si reabilitarea statiilor de tratare a apei potabile si a celor de epurare etc.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de tubulatura si fitinguri pentru instalatii va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2012.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
MAKITA
viarom
siniat
strabag nivel 1
rigips
theda mar
leviatan
ness project
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
concelex
noark
quadratum
CDS
EDIT-Structural
Ubitech
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander