Agenda Constructiilor
Duminica, 20 August 2017
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - TERAPLAST devine actionar majoritar la Depaco, cu 60% din capital
TERAPLAST devine actionar majoritar la Depaco, cu 60% din capital
Hale & Structuri metalice Scris de Elena Icleanu 19 Iun 2017 13:30
Dupa ce a finalizat achizitia a 50% din actiunile producatorului de tigla metalica Depaco, grupul Teraplast Bistrita a mai preluat 10% din titlurile companiei, devenind actionar majoritar al acesteia, cu o participatie totala de 60%.
"In urma achizitiei, vom putea consolida in situatiile financiare atat cifra de afaceri, cat si profitul Depaco. Ne propunem ca anul acesta vanzarile Depaco sa aiba o contributie importanta in cifra de afaceri consolidata a grupului Teraplast, premisele de crestere fiind, pe de o parte, dezvoltarea pe piata interna, iar pe de alta parte, intrarea pe pietele externe. In urma integrarii, Depaco vinde deja in Ungaria si Bulgaria", a declarat Mirela Pop, directorul general al Teraplast.
Cele zece procente din titlurile preluate recent erau detinute anterior de omul de afaceri Trofin Lucian Dumitru, fost asociat in cadrul companiei Depaco.
Compania prahoveana a incheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri de 127 milioane de lei, in conditiile unui indicator EBITDA de 14,36 milioane lei si ale unui profit net de 10,31 milioane de lei. In prezent, procesul de productie din fabrica Depaco din Baicoi (judetul Prahova) se desfasoara pe mai mult de 40 de linii automate, pentru fabricarea tiglei metalice cu diverse profiluri, a tablei cutate, a sistemului de jgheaburi si burlane si pentru multe alte accesorii.
Grupul Teraplast a obtinut in 2016 o cifra de afaceri consolidata de 398,78 milioane de lei, la un indicator EBITDA de 61,34 milioane de lei si un profit net de 39,41 milioane de lei. Pentru anul 2017, compania si-a propus o cifra de afaceri consolidata de 434,6 milioane de lei si un profit operational (EBITDA) de 63,3 milioane de lei.
 
Total stiri publicate: 22171
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
22171 de articole in baza de date 

Autentificare

Agenda Constructiilor - nr. 128 (August 2017)
GHID de INSTALARE
ROCKWOOL 196
hospice 2%
EURO-Constructii 2018
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2016-2017 & Perspective 2018-2020
Carpatcement 196
Piata de Tamplarie 2015