Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna - DNA va investiga cazuri de fraudare a licitatiilor si coruptia in mediul de afaceri
DNA va investiga cazuri de fraudare a licitatiilor si coruptia in mediul de afaceri
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 24 Feb 2015 15:11
In 2015, prioritatile Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) vor viza cazurile de fraudare a licitatiilor publice, precum si coruptia in mediul de afaceri, in educatie si in sistemul sanitar, urmand a pune accent pe confiscarea extinsa, potrivit procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. Cu ocazia prezentarii raportului de actvitate a institutiei pentru anul 2014, sefa DNA a mai precizat ca vizeaza crearea a 50 de noi posturi de procurori, avand in vedere cele peste 5.000 de dosare aflate in investigatie, care trebuie solutionate. La eveniment au participat presedintele Romaniei Klaus Iohannis si prim-ministrul Victor Ponta. "Investigarea coruptiei la nivel inalt va continua. Anchetele DNA in 2014 au vizat diverse domenii: sanatate, educatie, achizitii publice, fraude cu fonduri europene. Intr-un singur dosar, interventia DNA a stopat fraudarea bugetului de stat cu 105 milioane de euro. In alt dosar, interventia DNA a impiedicat retrocedarea ilegala a unor terenuri care ar fi produs o dauna de 300 milioane de euro. (...) Hotararile judecatoresti definitive in dosarele DNA au dus la confiscarea de bunuri de peste 310 milioane de euro, de trei ori mai mult decat in 2013. (...) Activitatea DNA a fost influentata de modificarile legislative, impactul major fiind dat de noile Coduri. Unele dispozitii au creat dificultati procurorilor", a declarat in timpul intalnirii Laura Codruta Kovesi.
Potrivit datelor prezentate de Victor Ponta, DNA va beneficia, in acest an, de un buget de 99 milioane de lei (circa 23 milioane de euro), in crestere fata de nivelul de 81 milioane de lei de care a dispus institutia in 2014. "Pentru a putea pastra aceasta directie este necesar sa continuam nu doar cu DNA, ci si cu DIICOT si Parchetul general, efortul de combatere a evaziunii fiscale", a precizat prim-ministrul Guvernului. Potrivit acestuia, bugetul de stat are de recuperat de la firmele aflate in insolventa datorii cumulate de 10 miliarde euro.
 
RAWLPLUGALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
Ubitech
viarom
concelex
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
MAKITA
strabag nivel 1
leviatan
rigips
theda mar
CDS
siniat
noark
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
quadratum

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander