Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - OAR: Dezbatere de interes public, pe tema autorizatiilor de construire
OAR: Dezbatere de interes public, pe tema autorizatiilor de construire
Arhitectura & Proiectare Publicat de AG&F 12 Dec 2017 07:07
Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR), filiala Bucuresti organizeaza dezbaterea de interes public privind o problema acuta a procesului de emitere a autorizatiilor de construire, denumita „Cine trebuie sa plateasca intarzierile primariei?”. Discutiile vor avea loc online, pe o platforma de social media, in cadrul unui grup creat anume in acest sens.
„Profesia de arhitect risca sa devina un simplu «breloc» al administratiei locale, din cauza atitudinii autoritatilor de care depind autorizatiile de construire. Intarzierea sistematica in eliberarea avizelor este o incercare de aruncare in derizoriu a profesiei noastre si de subsumare a ei primariilor. Va invitam sa participati la dezbaterea de interes public «Cine trebuie sa plateasca intarzierile primariei?», pe grupul online cu acelasi nume, pe tema respectarii termenului de eliberare a autorizatiei de construire - si anume 30 zile, conform Legii nr. 50/1991, cu modificarile si completarile ulterioare. Scopul acestei dezbateri este de a determina administratia sa accepte intocmai aplicarea legii, lucru care in prezent nu se intampla”, informeaza un comunicat al OAR Bucuresti.
Reprezentantii arhitectilor spera ca, prin participarea la dezbaterea online a cat mai multor specialisti, vor fi identificate raspunsuri la intrebari-cheie, cum ar fi: „Cui se imputa si cine plateste intarzierile? Cum se standardizeaza procesul de autorizare in administratia locala? Pot fi simplificati pasii de avizare? Care sunt repercusiunile eventualelor simplificari la avizare asupra calitatii proiectelor depuse? Se poate elabora de catre autoritatile locale, impreuna cu OAR, un mecanism acceptat de ambele parti, pentru evitarea proiectelor neprofesioniste depuse spre avizare?”. De asemenea, conducerea OAR Bucuresti mai precizeaza ca toate concluziile dezbaterii online vor fi comunicate autoritatilor decidente. Pentru informatii suplimentare, www.oar-bucuresti.ro, iar pentru accesarea grupului de discutii, click aici!
 
ALLBIMRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
ness project
rigips
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
concelex
viarom
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
noark
strabag nivel 1
theda mar
EDIT-Structural
Acvatot 2019
CDS
leviatan

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander