Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - SATU MARE: Investitii de 117 milioane de euro demarate in 2017
SATU MARE: Investitii de 117 milioane de euro demarate in 2017
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 14 Dec 2017 15:43
In 2017 in Satu Mare au fost demarate trei investitii de anvergura, ce necesita fonduri totale de circa 117 milioane de euro, finantari atat publice, cat si private.
La jumatatea anului in curs, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA, prin Directia Regionala Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj, a predat amplasamentul obiectivului de investitie "Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare" catre firma care executa lucrarile, Itinera SpA. Executantul a efectuat in acest an lucrari pregatitoare, descarcarea arheologica si diverse lucrari de deminare. Contractul de executie a centurii de ocolire a municipiului Satu Mare a fost castigat de asocierea Itinera SpA - Collini Lavori SpA - Via Design si a fost semnat in noiembrie 2015. Traseul soselei se desprinde din DN 19A, trece pe langa parcul industrial, traverseaza DN19 (Satu Mare - Oradea), traverseaza raul Somes si se intersecteaza cu DN19 (Satu Mare - Baia Mare). Valoarea totala a investitiei ajunge la 305 milioane de lei (circa 65,8 milioane de euro), in bugetul de stat din acest an fiind alocata suma de 137 milioane de lei pentru proiect, aproximativ o treime din necesar.
 
Investitie de 11 milioane de euro intr-o unitate sanitara
Proiectul unei noi cladiri cu sase etaje, avand peste 10.000 mp si heliport pe acoperis, si care va fi parte a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Satu Mare, a fost adoptat de Consiliul Judetean (CJ) Satu Mare in luna septembrie a.c., valoare investitiei fiind estimata la peste 11 milioane de euro din fonduri europene.
"Investitia de extindere de la SJUSM prevede construirea unui corp de cladire nou, legat de corpul principal actual al spitalului, pentru a remedia problemele de spatiu existente. Noul imobil (S+P+6E+E7 - heliport) va avea o suprafata construita la sol de 1319,37 mp, aria desfasurata a constructiei fiind de 10.550 mp", a declarat Kereskenyi Gabor, primarul municipiului Satu Mare.
Proiectul a fost depus spre finantare prin Programul Interreg V-A Romania-Ungaria, 85% din cheltuielile eligibile fiind asigurate de Uniunea Europeana, 13% din fonduri guvernamentale si doar 2% din bugetul local. Bugetul proiectului este de 11,5 milioane de euro.
 
Fabrica de componente din aluminiu de peste 40 milioane de euro
Un important concern de componente pentru industria aeronautica a inceput o investitie de circa 40 de milioane de euro intr-o fabrica din comuna Mediesu Aurit. Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ), Ioan Rus, a declarat ca acest concern va avea pana la 500 de angajati.
"Consortiul Montana, prin Alu Menziken, va dezvolta o noua unitate de extrudare la Mediesu Aurit. Investitia in prima etapa va fi de aproximativ 40 milioane de euro si se doreste angajarea in etape a 300-500 de persoane", a declarat Ioan Rus.
Investitia este preconizata a se finaliza in 2018, fiind vorba despre doua hale de productie.
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
concelex
siniat
CDS
EDIT-Structural
ness project
quadratum
noark
viarom
theda mar
rigips
Ubitech
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander