Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CJ MARAMURES: Contracte de peste 20 de milioane de lei pentru proiecte importante
CJ MARAMURES: Contracte de peste 20 de milioane de lei pentru proiecte importante
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 05 Ian 2018 13:46
O suma impresionanta de bani vine de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene pentru comunitatea din Valea Chioarului. Este vorba despre aproximativ 20 de milioane de lei obtinuti de administratia locala, cu sprijinul Consiliului Judetean Maramures, pentru obiective extrem de importante pentru comuna. Cele trei contracte de finantare au fost semnate in prezenta sefului administratiei judetene, Gabriel Zetea, care a participat la sedinta Consiliului Local din Valea Chioarului. Astfel, pentru realizarea obiectivului de investitii ”Sistem de alimentare cu apa si canalizare in satele Curtuiusu Mare si Varai”, din bugetul MDRAPFE s-a alocat suma de 12.826.830,00 lei, in baza Ordinului viceprim-ministrului, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene nr. 3680/2017, privind aprobarea listei de investitii si sumele alocate acestora pentru perioada 2017 - 2020. Valoarea totala a investitiei este de 13.450.790,00 lei.
Un al doilea proiect care a primit o finantare de 1.430.127,30 lei este cel privind ”construirea a doua poduri peste Barsau, in localitatea Valea Chioarului”, valoarea totala a investitiei fiind de 1.532.127,22 lei. Cel de-al treilea proiect semnat de primarul Ioan Burde, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, precum si in fata alesilor locali din Valea Chioarului a fost pentru obiectivul de investitii ”Sistem de alimentare cu apa si canalizare in satul Fericea din comuna Valea Chioarului”. Valoarea totala a acestui proiect finantat prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene este de 6.329.060,00 lei.
Bugetul Aeroportului International Maramures a fost majorat cu 5 milioane de lei
24 din cei 35 de alesi judeteni s-au intalnit intr-o noua sedinta extraordinara, pentru a aproba majorarea bugetului de venituri si cheltuieli al R.A. Aeroportul International Maramures cu suma de 5 milioane de lei. Conform Hotararii de Guvern nr. 919/2017 privind alocarea unei sume din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2017, pentru judetul Maramures s-a alocat bugetului de venituri si cheltuieli al judetului suma de 5.000 mii lei pentru finantarea lucrarilor la Aeroportul International Maramures.
Un alt proiect aprobat a fost cel de validare a rectificarii bugetului propriu al judetului Maramures, cu suma de 247,00 mii lei, tinandu-se cont de Hotararea Guvernului nr. 899/2017 privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru finantarea cheltuielilor de personal, inclusiv a sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din unitatile de invatamant preuniversitar de stat, inclusiv pentru invatamantul special si centrele judetene de resurse si asistenta educationala, dar si de Dispozitiile nr. 913/19.12.2017 si 916/21.12.2017 privind rectificarea bugetului propriu al judetului pe anul 2017, emise de Presedintele Consiliului Judetean.
Gabriel Zetea: Din totalul de 92 de milioane, in anul 2017 au fost achitati 48 de milioane de lei pentru lucrarile la Aeroport
Inainte de a cere votul consilierilor judeteni pentru proiectul privind majorarea bugetului de venituri si cheltuieli al R.A. Aeroportul International Maramures cu suma de 5 milioane de lei, bani alocati de Guvernul Romaniei in cursul acestei saptamani, presedintele Consiliului Judetean a subliniat faptul ca, impreuna cu aceasta suma, doar in anul 2017, institutia judeteana a achitat deja 48 de milioane pentru lucrarile efectuate la Aeroportul Maramures. ”Dintr-un total de 92 de milioane de lei a ramas de achitat mai putin de jumatate, respectiv 44 de milioane de lei. La inceputul anului, printr-un amendament la Legea Bugetului de Stat, s-au achitat primii 15 milioane de lei, apoi au fost alti 25 de milioane de lei alocati saptamana trecuta din fondul de rezerva aflat la dispozitia Guvernului Romaniei, 5 milioane de lei alocati in aceasta saptamana de catre Guvern, tot din rezerva, iar 3 milioane de lei au fost platiti de catre Consiliul Judetean, ca si cofinantare la acest proiect. Din discutiile pe care le-am avut, in continuare, cu ministrii Maramuresului din Guvern, cu primul-ministru al Romaniei, Mihai Tudose, ne asteptam la o suma suplimentara si saptamana viitoare, in cadrul sedintei de Guvern. Totodata, in plenul Parlamentului se discuta votul final pentru Legea bugetului de stat pentru anul 2018, unde avem un amendament pentru o suma de inca 15 milioane de lei, depus de catre parlamentarii PSD, Calin Matei si Liviu Marian Pop, carora le multumesc inca o data. Vorbim, astfel, despre noi sume suplimentare care, pana la finalul anului ar putea sa vina spre Aeroportul International ”Maramures”. Speram ca acest amendament sa treaca in Parlament si ne bazam pe votul tuturor parlamentarilor judetului”, a declarat seful administratiei judetene, Gabriel Zetea.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
concelex
leviatan
strabag nivel 1
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
viarom
Acvatot 2019
ness project
theda mar
Ubitech
rigips
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
CDS
siniat

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander