Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ADR BUCURESTI-ILFOV: 49 milioane euro pentru reabilitare termica si iluminat public
ADR BUCURESTI-ILFOV: 49 milioane euro pentru reabilitare termica si iluminat public
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Ian 2018 17:04
In data de 18 ianuarie 2018, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov (ADR BI) a organizat la Spatiul Public European, Seminarul de informare pentru lansarea a doua apeluri de proiecte pe Axa 3 - “Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon”
- P.I 3.1 - “Sprijinirea eficientei energetice”, Operatiunea B - “Reabilitare termica cladiri publice” - alocare fonduri in valoare de 44,67 milioane de euro(FEDR + BS).
- P.I 3.1 - “Sprijinirea eficientei energetice”, Operatiunea C - “Iluminat public” - alocare fonduri in valoare de 4.94 mil Euro (FEDR + BS).
Cele mai importante aspecte ale acestor apeluri de proiecte sunt:
1. P.I. 3.1 B Reabilitarea termica a cladirilor publice
- Solicitanti eligibili: autoritati publice centrale, autoritati si institutii publice locale (UAT, comuna, oras, municipiu, judet, Municipiul Bucuresti, inclusiv sectoarele din Municipiul Bucuresti), Institutia Prefectului, parteneriate intre entitatile enumerate mai sus.
- Contributia financiara a solicitantului: autoritati si institutii publice locale - minim 2% din totalul cheltuielilor eligibile; autoritati publice centrale - minim 20% din valoarea cheltuielilor eligibile, plus toate cheltuielile neeligibile pentru ambele categorii de solicitanti.
- Tipuri de lucrari eligibile: de reabilitare termica a anvelopei obligatorii; de reabilitare termica a sistemului de incalzire/sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice si/sau termice pentru consum propriu-panouri solare termice, panouri solare electrice, etc.; de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare, ventilare naturala si ventilare mecanica pentru asigurarea calitatii aerului interior; de reabilitare/modernizare a instalatiei de iluminat in cladiri; de management energetic integrat pentru cladiri si alte activitati care conduc la realizarea obiectivelor proiectului.
- Valoarea totala eligibila a proiectului: valoare minima eligibila: 100.000 euro si valoare maxima eligibila: 25 milioane euro, la cursul de 4,644 lei/euro.
Un solicitant eligibil poate depune mai multe cereri de finantare. Cererile de finantare pot fi depuse in perioada 29.01.2018- 29.07.2018, ora 10, exclusiv prin MySMIS.
2. P.I. 3.1 C Cresterea eficientei energetice - Iluminat public
- Solicitanti eligibili: Unitati Administrativ Teritoriale (UAT) din mediul urban, UAT Municipiul Bucuresti si sectoarele din Municipiul Bucuresti.
- Contributia financiara a solicitantului: autoritati si institutii publice locale - minim 2% din totalul cheltuielilor eligibile, plus toate cheltuielile neeligibile.
- Tipuri de lucrari eligibile:
Achizitionarea si instalarea sistemelor de telegestiune a iluminatului public Montarea/inlocuirea corpurilor de iluminat cu un consum ridicat de energie electrica cu iluminat prin utilizarea unor corpuri de iluminat LED cu eficienta energetica ridicata
Utilizarea surselor regenerabile de energie (ex. panouri fotovoltaice, etc.)
Reabilitarea instalatiilor electrice - stalpi, retele, etc. (doar daca elementele fac parte din sistemul de iluminat public si se afla in proprietatea solicitantului)
Crearea/extinderea si/sau reintregirea sistemului de iluminat public in localitatile urbane
Alte activitati care conduc la indeplinirea realizarii obiectivelor proiectului (lucrari de sapatura pentru introducerea retelei de iluminat public in subteran
- Valoarea totala eligibila a proiectului: valoare minima eligibila: 100.000 euro si valoare maxima eligibila: 5 milioane euro, la cursul de 4,652lei/euro.
Un solicitant eligibil poate depune mai multe cereri de finantare. Cererile de finantare pot fi depuse in perioada 18.02.2018- 18.08.2018, ora 10, exclusiv prin MySMIS.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
siniat
concelex
rigips
EDIT-Structural
noark
Ubitech
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
viarom
Acvatot 2019
leviatan
CDS
ness project

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander