Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ANALIZA: Crestere a gradului de utilizare pentru elementele prefabricate
ANALIZA: Crestere a gradului de utilizare pentru elementele prefabricate
Producatori & Furnizori Publicat de Cosmin Dincu 13 Nov 2018 07:59
Potrivit celui mai recent studiu elaborat de expertii companiei olandeze de cercetare si consultanta USP Marketing Consultancy, Arch-Vision: Barometrul Arhitectural European, ce prezinta noile trenduri ale pietei europene a sistemelor prefabricate pentru constructii, cererea foarte puternica de pe segmentul rezidential, cu precadere in Olanda, Marea Britanie si Germania, are un impact direct asupra gradului de utilizare a elementelor prefabricate. Si aceasta pentru ca, pe de-o parte, beneficiarii solicita tot mai des locuinte la preturi competitive in zonele urbane, iar pe de alta parte, lipsa fortei calificate de munca in constructii, cu care se confrunta intregul domeniu, determina ca instalarea de elemente prefabricate, pentru care se impune un numar mai redus de lucratori, sa devina tot mai des o optiune extrem de viabila. Pentru a tine pasul cu o cerere mereu in crestere, antreprenorii recurg la noi metode de constructie, care sa fie mai putin intensive in ceea ce priveste forta de munca.
Bazata pe interviuri cu peste 1.400 de arhitecti din opt tari europene, cercetarea identifica printre altele impactul noilor tehnologii de constructie asupra intregului sector, in ansamblul sau.
„Una dintre solutiile pe care arhitectii intervievati le intrevad ca fiind cele ce parcurg un trend puternic ascendent, din punct de vedere al gradului de utilizare, este si aceea a sistemelor prefabricate integrate in proiectele de constructii. Deja, in Europa, la aproape un sfert din proiectele de constructii aflate in derulare se utilizeaza sub anumite forme diverse materiale prefabricate (cunoscute si ca «metode moderne de constructie» sau «elemente constructive realizate in afara santierului») ”, a declarat Jeroen de Grujil, analist in cadrul USP Marketing Consultancy si unul din autorii cercetarii.
Insa, situatia este diferita de la o tara la alta (media europeana a utilizarii prefabricatelor in constructii fiind de 24% din totalul proiectelor). Astfel, cel mai mare grad de utilizare se remarca in Olanda (40% - mai precis doua din cinci proiecte includ elemente prefabricate), urmand Germania (32%), Polonia - care ar trebui sa fie reprezentativa pentru intreaga Europa de Est, cu 31%, Belgia (27%), Spania (26%), Italia (17%), respectiv Franta si Marea Britanie (cu 15% fiecare). Totusi, dupa cum explica Jeroen de Grujil, desi in multe tari numarul de proiecte la care arhitectii au prevazut materiale prefabricate este relativ substantial, cele mai utilizate forme de sisteme prefabricate raman cele de baza, cum ar fi panourile 2D neizolate si/sau nefinisate. Este interesant, de pilda, ca in Marea Britanie exista mai putine proiecte la care se folosesc prefabricate, dar acestea sunt mai degraba sisteme izolate, finisate sau module 3D, cu valoare adaugata mare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
concelex
rigips
quadratum
theda mar
EDIT-Structural
ness project
Acvatot 2019
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
CDS
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
MAKITA
viarom
noark
siniat

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander