Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CEMACON a inchis cu succes un proces de restructurare de anvergura
CEMACON a inchis cu succes un proces de restructurare de anvergura
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 19 Dec 2018 17:37
Cemacon - liderul pietei de blocuri ceramice din Transilvania anunta rambursarea anticipata a unei datorii de 3 milioane de euro catre Banca Comerciala Romana, inchizand astfel un credit ce urma sa fie scadent in decembrie 2019. Creditul fusese preluat de Cemacon Real Estate, companie detinuta 100% de Cemacon SA, prin novatie, in contextul implementarii solutiei de restructurare a datoriilor Cemacon la Banca Comerciala Romana in anul 2015.
Decizia de rambursare anticipata a fost luata de conducerea companiei in contextul in care Cemacon SA, pe baza unor rezultate operationale si financiare foarte bune in ultimii ani, a dobandit o soliditate financiara semnificativa reflectata in rezerve mari de lichiditati, o scadere accentuata a gradului de indatorare si o puternica profitabilitate a afacerii.
Pentru perioada incheiata la 30 Septembrie 2018, Cemacon SA a raportat un profit operational de 35,133,884 lei si un profit net de 22,684,772 lei cu o cifra de afaceri de 87,483,654 lei.
„Faptul ca inchidem una din cele mai ample restructurari financiare si operationale din Romania, in cadrul careia compania si-a indeplinit 100% din ceea ce si-a asumat fata de banca, este o dovada ca se poate face restructurare intr-un mod corect fata de toti cei implicati, si ca managementul executiv, prin strategia implementata si prin performanta operationala livrata, poate reprezenta liantul si garantia pentru o solutie de tip win-win de salvare a unei companii in dificultate.”, a declarat Liviu Stoleru, Director General si Presedinte al Consiliului de Administratie Cemacon SA.
Restructurarea de succes a producatorului de blocuri ceramice a inceput in anul 2010, cand Liviu Stoleru a preluat managementul companiei in prag de insolventa, transformand-o, alaturi de o echipa profesionista, in doar cativa ani, intr-un model de succes, recunoscut atat la nivel national, cat si european. Compania a inregistrat o crestere alerta si continua, devenind al doilea producator de materiale de zidarie din Romania.
Restructurarea creditelor Cemacon implementata in anul 2015 a presupus reasezarea si reducerea unei datorii bancare de peste 33 milioane euro, angajata in anul 2007, printr-o solutie complexa ce a presupus novatia unei datorii de 5 milioane euro pe o companie nou creata - Cemacon Real Estate si mutarea activelor neproductive pe aceasta entitate, conversia in actiuni a unei datorii de peste 13 milioane euro, recapitalizarea companiei printr-o majorare de capital, precum si stergerea unei parti din datorie; prin rambursarea anticipata, CEMACON a inchis cu succes un proces de restructurare de anvergura a unei datorii bancare in afara insolventei din Romania.
Suma rambursata de Cemacon Real Estate se bazeaza pe un imprumut intra-grup de la firma-mama Cemacon SA.
„Astazi, CEMACON, afacere ce a trecut in al 50-lea an de existenta, este o companie performanta, solida si angajata spre dezvoltare, detinuta de actionari puternici si cu excelenta cunoastere a pietei materialelor de constructii.”, a adaugat declarat Liviu Stoleru, Director General si Presedinte al Consiliului de Administratie Cemacon SA.
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
quadratum
Acvatot 2019
siniat
ness project
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
noark
strabag nivel 1
Ubitech
concelex
viarom
theda mar
MAKITA
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander