Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BITTNET: Dublare a afacerilor anuale, pana la aproape 100 de milioane de lei
BITTNET: Dublare a afacerilor anuale, pana la aproape 100 de milioane de lei
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 21 Feb 2020 15:20
Grupul Bittnet, integrator de solutii IT&C si furnizor de servicii de training in domeniul IT, si-a dublat cifra de afaceri din 2019 comparativ cu 2018, realizand 99,8 milioane de lei. Potrivit datelor companiei, profitul operational a crescut cu 25% fata de 2018, pana la 1,64 milioane de lei, iar cash-flow-ul operational a depasit valoarea de 5 milioane de lei.
"Anul 2019 a fost un an al tensiunilor politice si economice prin care intregul mediu de afaceri romanesc a trebuit sa treaca, marcat de OUG 114, alegeri si instabilitate politica in general. Acest context, denumit de experti VUCA - volatility, uncertainty, complexity, ambiguity (volatilitate, nesiguranta, complexitate, ambiguitate), a avut un impact direct asupra planurilor clientilor nostri din sectoarele publice si private si care, la randul lor, au avut un efect direct asupra activitatii noastre deoarece am fost nevoiti sa amanam o parte din proiectele in curs de desfasurare pentru anul 2020. Cu toate acestea, chiar si intr-un astfel de context de piata nefavorabil, am reusit sa atingem venituri la nivel consolidat de aproape 100 de milioane de lei, o crestere de peste 100% fata de anul precedent", a precizat Mihai Logofatu, CEO al Bittnet Group. 
Divizia Tehnologie, care include companiile Dendrio si Elian, a avut cea mai mare contributie la cifra de afaceri anuala, veniturile liniei majorandu-se de la 40,4 milioane de lei la 87,1 milioane de lei. Din aceasta suma, in 2019, venituri de 4,7 milioane de lei au provenit de la Elian, iar restul de la Dendrio.
Divizia Educatie, ce include Bittnet Training si Equatorial, a inregistrat venituri totale de 12,68 milioane de lei.
Potrivit datelor incluse in raportul anual al companiei, a doua jumatate a anului 2019 a fost cea mai buna din istoria acesteia, toate firmele din grup fiind profitabile. In semestrul al doilea, cifra de afaceri a depasit 60 de milioane de lei, profitul operational a fost de peste 4 milioane de lei, in timp ce cash-flow-ul din lichiditati a fost de 7 milioane de lei.
"Intram in 2020 cu entuziasm, cu multe proiecte noi in plan, precum si cu o serie de clienti fideli, care au facut parte integranta din cresterea puternica de-a lungul anilor. Evolutia pietei locale si globale este, de asemenea, foarte favorabila pentru afacerile noastre. Spre exemplu, ANIS estimeaza ca industria IT romaneasca angajeaza in prezent peste 150.000 de oameni, cu o perspectiva de crestere pana la 300.000 de angajati in urmatorii ani. Pentru noi, in calitate de lider de piata in training IT, 2019 a fost cel mai bun an de pana acum pentru activitatea de training, cu peste 4.000 studenti instruiti, care sunt o parte dintre respectivii angajati IT mentionati in studiul ANIS", a precizat Mihai Logofatu.
Grupul Bittnet este detinut de fratii Mihai si Cristian Logofatu, ca actionari principali, compania fiind prima societate din IT&C listata la Bursa de Valori Bucuresti.
 
ABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
strabag nivel 1
Ubitech
noark
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
quadratum
Acvatot 2019
concelex
CONCEPT STRUCTURE
CDS
ness project
rigips
viarom
leviatan
EDIT-Structural
siniat

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander