Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna - Ludovic Orban: Putem sa avem crestere economica negativa, intre -1% si -3%
Ludovic Orban: Putem sa avem crestere economica negativa, intre -1% si -3%
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 09 Apr 2020 12:34
Premierul Ludovic Orban a declarat ieri, la B1TV, ca prognozele indica un efect negativ in economie, care este posibil sa duca la o crestere negativa intre -1% si -3% a acesteia.
"La ora actuala, cam 30% din economie este afectata. Deja prognozele noastre indica un efect negativ in economie, care este posibil sa duca nu la o reducere a cresterii economice, ci chiar o crestere economica negativa care, pe baza prognozei facute de specialistii nostri, poate sa fie intre -1% si -3%. Veniturile bugetare vor fi afectate, inca nu putem previziona cu exactitate cu cat se vor reduce, dar cu siguranta vor fi afectate sever, sunt cheltuieli care au crescut si care sunt absolut necesare pentru a mentine o viata decenta pentru angajati si pentru a oferi companiilor si cetatenilor romani o solutie pentru a putea sa rezolve problemele pe care le au. Este important si ce face Europa, economia Romaniei depinde de economia Europei", a declarat Ludovic Orban.
Primul ministru a mai precizat ca situatia Romaniei este mai dificila decat a altor tari, deoarece criza a survenit intro perioada in care deficitul era deja mare, de 4,6% din PIB si cu foarte multe dezechilibre. El a mai spus ca o evaluare mai exacta a situatiei va fi disponibila la jumatatea acestei luni.
"Am vazut 30 miliarde de euro, 15% din PIB - sunt povesti. Inca nu am finalizat evaluarea. O evaluare foarte serioasa o vom putea face in jurul datei de 15 aprilie, pentru ca trebuie sa vedem efectele si pe luna aprilie. Pe martie nu ne ofera cuantificate toate consecintele, inca se mai produc miscari in economie care nu sunt intotdeauna pozitive, ci dimpotriva negative: continua sa-si reduca activitatea firme, apar disponibilizati. Pot sa ii asigur pe romani ca orice resursa disponibila o vom folosi inteligent pentru punerea Romaniei in stare de functionare", a mai spus Ludovic Orban.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
quadratum
leviatan
MAKITA
theda mar
strabag nivel 1
siniat
ness project
CDS
ERBASU CONSTRUCT
noark
rigips
viarom
concelex
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
Ubitech

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander