Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - BD Business: 40% din manageri estimeaza ca Romania va intra in recesiune
BD Business: 40% din manageri estimeaza ca Romania va intra in recesiune
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 30 Sep 2022 12:48
Cei mai multi dintre managerii companiilor romanesti considera ca anul viitor va fi unul extrem de dificil din punct de vedere economic. 40% dintre ei se asteapta ca PIB-ul sa scada si Romania sa intre in recesiune. Nume sonore din mediul de afaceri romanesc se vor intalni la Business Days, in cautarea solutiilor care sa le securizeze companiile in perioada ce va urma.
„Prezenta la evenimentul Business Focus 2022 - The Next Level of The Evolution poate oferi o perspectiva clara asupra acestor crize atat din prisma autoritatilor romane, a institutiilor de reglementare, cat si a reprezentantilor companiilor multinationale care opereaza afaceri de succes in Romania sau a antreprenorilor rezilienti si performanti din mediul nostru economic. Tocmai de aceea vor fi prezenti alaturi de noi si reprezentanti ai institutiilor importante in dezvoltarea Romaniei, precum Ministerul Economiei, Ministerul Antreprenoriatului si Turismului, NATO si ANRE.” - Laszlo Pacso, CEO, Consultant la BD Business Opportunity Generating Services si organizator Business Days.
Tot in cadrul evenimentului vor fi abordate si datele unor analize realizate in ultimiii ani care arata ca 27% dintre managerii romani considera ca situatia companiilor pe care le conduc s-a imbunatatit in ultimul an, in timp ce 19% dintre ei sunt de parere ca sectorul de activitate, in ansamblu, s-a imbunatatit. Cu toate astea, managerii companiilor autohtone nu sunt deloc optimisti cu ceea ce va aduce urmatorul an. Doua treimi dintre acestia considera ca economia globala si cea europeana se vor inrautati in 2023, in timp ce 71% au aceeasi parere in ceea ce priveste economia nationala.
 
Antreprenorii romani isi unesc fortele la Business Focus 2022
Desi procentele nu denota prea multa incredere in viitorul apropiat, cei mai multi dintre cei intervievati spun ca sunt in cautarea unor solutii care sa ii ajute sa-si fereasca companiile si angajatii de recesiunea pe care o intuiesc. Toate acestea vor fi subiecte principale de discutie in cadrul Business Days. 60 de speakeri nationali si internationali, cu o experienta in business si dezvoltare de peste 10 ani, vor participa in aceasta toamna, la Bucuresti, la evenimentul in cadrul caruia vor dezbate subiecte arzatoare ale economiei curente si vor incerca sa gaseasca cele mai viabile optiuni de adaptare la o piata dinamica, generata de schimbarile majore ale ultimilor 2 ani si jumatate.
Conform cifrelor ce reies din studiile recente realizate de platforma Business Days in perioada martie 2020 - august 2022, studiile CONFIDEX realizate de Impetum Group in 2021 si 2022, studiile MKOR realizate in 2020, 2021 si 2022:
- 93% dintre manageri se asteapta la o inflatie accentuata;
- 86% dintre manageri se asteapta sa continue criza materiilor prime;
- 40% dintre manageri considera ca PIB-ul va scadea.
Tocmai de aceea, evenimentul isi propune sa dezvaluie modalitatile prin care companiile de succes din Romania se adapteaza la noua realitate, cum se pregatesc sa faca fata provocarilor care urmeaza si cum pot maximiza oportunitatile derivate de starea de fapt actuala sau de realitatea viitorului preconizat. De asemenea in sesiunile interactive participantii vor invata si deprinde abilitatile necesare pentru transformarea digitala rapida si de succes a afacerii lor.
Revenim cu acest Eveniment Aniversar cu un dublu scop. Odata, ca sa conectam antreprenorii si factorii de decizie din companiile din Romania la oportunitatile si provocarile viitorului, oferindu-le un climat profesionist de schimb de experienta si invatare prin care sa-si poata adapta strategiile si afacerile la noul context si la aceste oportunitati si provocari. Apoi, ca sa celebram antreprenorii si managerii romani care prin viziune, inovatie, creativitate, ingeniozitate, leadership, excelenta, comunicare transparenta, munca temeinica si perseverenta au creat si conduc afaceri cu impact in economia si societatea romaneasca, genereaza inspiratie si produc schimbari in bine, actioneaza cu responsabilitate si sunt pionieri in transformarea digitala si in tehnologizarea universului in care isi desfasoara activitatea si in care au ales sa traiasca, sa intemeieze o familie si sa-si creasca copiii, lasandu-le mostenire o lume mai buna”, sustine Lazslo Pacso, CEO, Consultant la BD Business Opportunity Generating Services si organizator Business Days.
Editia aniversara a celor 12 ani de existenta a Business Days vine cu 2 premii in plus fata de cele deja traditionale, pentru transformare digitala si inovatie. Nominalizarile antreprenorilor care au dovedit viziune, implicare sociala, proactivitate si expertiza, responsabilitate sociala, calitati incontestabile de leadership sau excelenta in relatia cu clientii se pot face pe site-ul evenimentului pana la data de 5 octombrie 2022. Acestea vor fi analizate de un juriu format din personalitati de top ale mediului antreprenorial romanesc, printre care: Dragos Petrescu (CEO City Grill Group), Ruxandra Hurezeanu (Fondator al Ivatherm Cosmetics) si Dragos Anastasiu (CEO Eurolines Romania).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
noark
strabag nivel 1
ness project
Acvatot 2019
viarom
siniat
CDS
concelex
theda mar
quadratum
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
Ubitech
rigips

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander