Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - CA TARGOVISTE-DAMBOVITA: Peste 179 milioane de euro, prin POIM 2014-2020
CA TARGOVISTE-DAMBOVITA: Peste 179 milioane de euro, prin POIM 2014-2020
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 07 Mar 2017 12:29
Prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, Compania de Apa (CA) Targoviste-Dambovita, principalul operator al retelelor utilitare din judetul Dambovita, va beneficia de fonduri totale de circa 179 milioane de euro, ce vor fi utilizate pentru extinderea si modernizarea sistemelor de apa si canalizare. Proiectul este in pregatire. De asemenea, in acest an, compania va derula, tot prin intermediul POIM, un proiect fazat (in etape) ce prevede extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Dambovita, finantat prin Fondul de Coeziune, cu o valoare de 33,85 milioane de lei.
Astfel, conform datelor companiei, pana la finele lunii martie 2017, va fi definitivat proiectul de extindere si reabilitare a retelelor de apa si canalizare din Targoviste, iar pana la sfarsitul lunii mai a.c., se vor finaliza lucrarile la sursele de apa si la statiile de epurare din Pucioasa si Fieni, precum si cele de extindere a retelelor utilitare din cele doua localitati. Pentru luna iunie 2017 este prevazuta finalizarea lucrarilor la retelele din Gaesti si, pana la sfarsitul acestui an, vor fi terminate si cele de la Titu.
Pentru 2018 se pregateste finalizarea proiectului de extindere si reabilitare a rezervoarelor de la Bana si a statiei de epurare de la Moreni (in luna august), precum si lucrarile la sursele de apa si statiile de epurare din Gaesti si Titu (iulie), respectiv cele de extindere si reabilitare a retelelor de apa si de canalizare din Titu (martie 2018.)
"Reteaua de apa din aria noastra de operare este invechita, avand o durata de utilizare cuprinsa intre 20 si 100 de ani. Prin proiectul de extindere si modernizare derulat prin POS Mediu, s-au reabilitat si extins cu 7% retelele de apa si cu 41% cele de canalizare. In prezent, se lucreaza la bransarea consumatorilor la reteaua noua, urmand sa se scoata din functiune retelele vechi. Actualmente, 64,8% din populatia existenta in aria de operare a Companiei de Apa Targoviste-Dambovita este conectata la reteaua de alimentare cu apa si numai o pondere de 31,5% la reteaua de canalizare. Preconizam ca, pana in anul 2020, intreaga populatie din aria de operare va fi bransata la retelele de apa si de canalizare", a declarat ec. Adrian Dumitru, directorul general al CA Targoviste-Dambovita.
 
Crestere de 10% a afacerilor, estimata pentru 2016 si 2017
CA Targoviste-Dambovita a incheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri de 50,9 milioane de lei, potrivit datelor publice. "Rulajul din 2016 a crescut cu 10% fata de cifra de afaceri aferenta anului 2015 si preconizam aceeasi evolutie si in 2017", a precizat directorul general, ec. Adrian Dumitru.
Totodata, planurile companiei pentru intervalul urmator vizeaza cresterea gradului de acoperire in aria de operare existenta cu servicii de alimentare cu apa si canalizare la standarde europene. "Realizarea acestui obiectiv implica efectuarea unor lucrari ample de extindere si reabilitare a retelelor de apa si de canalizare din aria de operare. Un obiectiv important de investitii va fi inlocuirea retelelor de apa si apa uzata cu durata de exploatare expirata", a mai spus directorul companiei.
In acest context, programul de dezvoltare stabilit pentru anii urmatori va viza, conform datelor societatii, continuarea implementarii obiectivelor de investitii incepute in anii anteriori, demararea unor proiecte noi de dezvoltare a infrastructurii de apa si canalizare, extinderea ariei de operare prin preluarea de UAT rentabile, achizitia de echipamente moderne, pentru exploatarea si intretinerea retelelor de apa si canalizare, majorarea productiei prin achizitia de aparate de masura inteligente - apometre ce pot fi citite de la distanta, precum si reducerea consumului de energie electrica, prin aducerea pompelor de apa la randamentele date de producatori.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
ness project
strabag nivel 1
concelex
Ubitech
siniat
leviatan
EDIT-Structural
theda mar
Acvatot 2019
rigips
quadratum
CDS
viarom
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander