Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - AIVR: Piata vopselelor a ajuns la 200 milioane de euro anul trecut
AIVR: Piata vopselelor a ajuns la 200 milioane de euro anul trecut
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 11 Mai 2017 13:49
Industria romaneasca de vopsele a fost evaluata la circa 200 de milioane de euro in 2016, conform datelor Asociatiei patronale din Industria de Vopsele din Romania (AIVR). Pe piata exista un numar de 172 de producatori locali, fiind un segment dinamic, detinut 100% de investitori privati si care concureaza cu succes cu marii producatori internationali.
Recent, AIVR a inaugurat cel mai modern laborator dedicat formularii de lacuri si vopsele din Romania, in parteneriat cu Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. Investitia a fost realizata cu sprijinul BASF Romania, lider al pietei locale de produse chimice pentru constructii, parte a grupului german BASF.
Parteneriatul dintre mediul academic si AIVR, incheiat in 2016 in scopul pregatirii de specialisti pentru industria vopselelor, include vizite de studiu ale studentilor din anii doi si trei, stagii de practica la fabricile de vopsele, actualizarea curriculei pentru disciplina "Lacuri si vopsele", informarea studentilor asupra legislatiei europene si nationale ce vizeaza industria de acoperiri, precum si programe de tip "internship" lansate de producatorii romani de vopsele pentru atragerea studentilor si dezvoltarea personala a celor care vor sa dezvolte o cariera profesionala in acest domeniu.
De facilitatile noului laborator vor putea beneficia peste 50 de studenti in fiecare an, in scopul specializarii in formularea si testarea lacurilor si vopselelor.
***
AIVR a fost fondata in anul 2000 si are, in prezent, 21 de companii afiliate, care realizeaza circa 80% din productia nationala de lacuri si vopsele si are ca obiectiv principal sustinerea si dezvoltarea industriei romanesti de lacuri si vopsele.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
rigips
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
Ubitech
Acvatot 2019
CDS
concelex
MAKITA
viarom
leviatan
noark
theda mar
ness project
strabag nivel 1
quadratum

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander