Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - AFI EUROPE ROMANIA: Rezultatele financiare ale primelor noua luni din 2017
AFI EUROPE ROMANIA: Rezultatele financiare ale primelor noua luni din 2017
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 24 Nov 2017 12:07
AFI Europe Romania a publicat rezultatele sale financiare. Venitul Operational Net (NOI) din activele generatoare de venit din Romania a fost de peste 37 de milioane de euro in primele noua luni ale anului, ce reprezinta o crestere de 10,4% fata de aceeasi perioada a anului 2016. Valoarea activelor generatoare de venit AFI Cotroceni, AFI Ploiesti si cele cinci cladiri de birouri ale proiectului AFI Park a crescut cu 7,5%, pana la 735 de milioane de euro, conform evaluarii financiare la data de 30 septembrie 2017. Numarul vizitatorilor din AFI Cotroceni, cel mai mare si de succes centru comercial din Romania, s-a mentinut constant, la aproape 50.000 de vizitatori pe zi. Vanzarile retailerilor din AFI Cotroceni (cifra de afaceri) au crescut cu 3%, pana la 770 milioane de lei fata de primele noua luni ale anului trecut. Valoarea AFI Cotroceni la 30 septembrie era de 501 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere de peste 7%.
Datele de mai sus sunt inregistrate inainte de deschiderea celui mai mare magazin Peek & Cloppenburg din Romania (de 5.200 mp), respectiv a celui mai mare magazin Zara din Europa Centrala si de Est (4.000 mp), care au avut loc in luna octombrie 2017, asadar dupa perioada de raportare. In plus, in luna decembrie Bershka va deschide in AFI Cotroceni cel mai mare magazin din Europa Centrala si de Est. In urma acestor extinderi, AFI Cotroceni a ajuns la o suprafata totala inchiriabila de 90.000 mp. Rezultatele centrului comercial AFI Ploiesti, care are o suprafata de 34.000 mp GLA, au continuat sa inregistreze cresteri semnificative pe toti parametrii. In primele noua luni ale anului, vanzarile retailerilor (cifra de afaceri) s-au majorat cu 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la aproape 200 de milioane de lei. Numarul de vizitatori ai centrului comercial din Ploiesti a depasit 15.000 de persoane pe zi, iar gradul de ocupare ramane constant, la 99%. Valoarea acestuia a fost evaluata la 67 milioane de euro la 30 septembrie 2017. Proiectul de birouri AFI Park, cu o suprafata de 70.000 mp GLA si un venit anual estimat la 13 milioane de euro, se apropie de un grad de ocupare de 100%, iar valoarea celor cinci cladiri ale proiectului este de 165 milioane de euro, potrivit evaluarilor efectuate la 30 septembrie 2017.
Lucrarile de constructie a proiectului AFI Brasov avanseaza conform planurilor, iar data estimata de livrare este primul trimestru al anului 2019. In prezent, 50% din spatiile centrului comercial AFI Brasov sunt pre-inchiriate, iar pentru alte 30% se discuta, in prezent, semnarea contractelor de inchiriere. Centrul comerical se intinde pe o suprafata de 45.000 mp si va include 200 de magazine si unitati de retail. AFI Europe Romania a demarat procesul de alocare a spatiilor in proiectul de birouri AFI Park Brasov si se afla in negocieri avansate cu doua companii din Brasov pentru inchirierea a 4.000 mp in prima cladire. AFI Park Brasov va fi integrat in centrul comerical si va cuprinde doua turnuri de birouri Clasa A, cu o suprafata totala de 25.000 mp GLA. In plus, pe segmentul de birouri, lucrarile de constructie a campusului de business AFI Tech Park din Bucuresti se afla in stadiu avansat, in acest moment urmand a fi finalizate lucrarile de structura, prima cladire urmand a fi livrata in cel de-al doilea trimestru din 2018 si va oferi spatii de birouri pe o suprafata de 20.000 mp GLA si 2.000 mp de spatii de retail (club de fitness, cantina si cafenele). Suprafata este distribuita eficient pe opt etaje si va dispune de doua parcari subterane. AFI Tech Park a primit pre-certificarea LEED Platinum.
AFI Europe Romania va lansa primul proiect rezidential din Romania: AFI City, aflat in zona Bucurestii Noi. In faza 1 vor fi dezvoltate doua blocuri cu un total de 190 de apartamente, pe 16.000 mp suprafata construita.
„Contextul economic favorabil si dezvoltarea continua a sectoarelor cheie, precum cel IT&C, consolideaza Romania ca o destinatie atragatoare pentru investitiile noastre in zona imobiliara. Valoarea portofoliului nostru de active generatoare de venit in Romania a crescut cu 7,5%, pana la 735 milioane de euro si in prezent dezvoltam in paralel trei zone distincte de activitate: centrul comercial si cladirile de birouri AFI Brasov, campusul de business AFI Tech Park si complexul rezidential AFI City. Continuam sa ne mentinem interesul pentru noi oportunitati, fie ca este vorba despre centre comerciale sau proiecte de birouri”, spune David Hay, CEO AFI Europe Romania.
Rezultate financiare AFI Properties in primele 9 luni ale anului 2017- Profit de 63 milioane de euro si venit operational net de 63 milioane de euro
AFI Properties, compania mama a AFI Europe, a publicat rezultatele financiare corespunzatoare primelor noua luni ale anului 2017, raportand un venit operational net de 63 milioane de euro, in crestere cu 11% si venituri de 160 milioane de euro, o crestere de 30% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2016. AFI properties a inregistrat un profit de 63 de milioane de euro, in crestere cu 6%, din care 48 milioane de euro s-au reflectat in valoarea estimata conform evaluarii financiare la data de 30 septembrie 2017.
Prin intermediul AFI Europe, AFI Properties are in curs de dezvoltare pe pietele din Europa Centrala si de Est si din Europa de Sud-Est 150.000 metri patrati de spatii comerciale, ce includ cinci proiecte de birouri dezvoltate in patru tari, pe langa centrul comercial AFI Brasov de 45.000 mp GLA, aflat in prezent in constructie. Pe segmentul rezidential, AFI Europe dezvolta 1.000 de unitati rezidentiale in Serbia, Polonia, Letonia si Republica Ceha, dintre care 400 vor fi deja vandute pe parcursul anului 2017. AFI Properties detine peste 450.000 metri patrati de proprietati comerciale, iar la data de 30 septembrie 2017 detinea rezerve de numerar in valoare de 165 milioane de euro.
Despre AFI Properties
AFI Properties este membru al AFI Group, un grup de trusturi si de fonduri de investitii international, cu subsidiare active in domenii precum: real estate, constructii, infrastructura, industrie si hoteluri Compania este activa pe piata din 1971. AFI Propertis a fost listata la bursa din Tel-Aviv in 2004. Compania este activa in Europa din 1997 prin subsidiarele AFI Europe de pe pietele din Europa Centrala si de Est. AFI Properties este cotata “BBB+ pozitiv” de catre S&P si “A3 stable” de catre Midroog (o subsidiara a Moody’s).
Despre AFI Europe
AFI Europe, subsidiara a AFI Properties, este una dintre companiile lider in ceea ce priveste dezvoltarea, managementul si investitiile din domeniul imobiliar, ce opereaza in Europa Centrala si de Est din 1997. Portofoliul AFI Europe include centre comerciale si proprietati de retail, parcuri de business si dezvoltari rezidentiale de mare amploare si dezvoltari cu utilizare mixta. AFI Europe opereaza in Romania, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria si Letonia.
Despre AFI Europe Romania
AFI Europe opereaza in Romania din 2005. Compania a dezvoltat si gestioneaza “AFI Cotroceni”, cel mai mare si de succes mall din Romania si unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrala si de Est. Centrul comercial se intinde pe o suprafata inchiriabila de aproape 90.000 metri patrati (GLA) si ofera vizitatorilor sai o zona extinsa dedicata activitatilor de divertisment, care include o varietate de optiuni de petrecere a timpului liber si peste 300 de magazine ale brandurilor locale si internationale, vizitate in medie de 50.000 de clienti pe zi.
In octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiesti, primul si singurul mall modern dezvoltat in centrul orasului Ploiesti, in urma unei investitii de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafata inchiriabila (GLA) de 34.000 de metri patrati, disponibila pe doua etaje ce cuprind peste 100 de branduri nationale si internationale, alaturi de peste 7.000 de metri patrati de divertisment.
Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe Romania a dezvoltat AFI Park, cel mai nou si mai modern parc de business de clasa A din Bucuresti. AFI Park ofera 70.000 metri patrati de spatii de birouri, ocupate de companii multinationale din domeniu IT&C. Cladirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de inchiriere de aproape 100%. In aprilie 2016, AFI Europe Romania a finalizat lucrarile la cladirile de birouri AFI Park 4 si 5, pe o suprafata inchiriabila de 32.000 de metri patrati. Printre cele mai cunoscute companii multinationale care au sediul in complexul de birouri se numara: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software si Dell SecureWorks.
In prezent, AFI Europe Romania dezvolta in centrul orasului Brasov proiectul AFI Brasov, care include un centru comercial cu o suprafata inchiriabila de 45.000 de metri patrati si doua cladiri de birouri cu o suprafata inchiriabila de 25.000 de metri patrati. Pe segmentul de birouri, AFI Romania are in dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafata inchiriabila de 56.000 de metri patrati, aflat in apropierea hotelului J.W. Marriott si a Parlamentului Romaniei. Parcul de business va include doua cladiri de birouri de inaltime redusa si un turn de birouri, care vor avea spatii verzi amenajate intr-o gradina centrala, proiectul fiind un campus high tech care raspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din Romania prin oferirea unui spatiu potrivit din punct de vedere al dotarilor tehnice si al posibilitatilor de dezvoltare. De asemenea, AFI Europe Romania va incepe in viitorul apropiat dezvoltarea a inca doua proiecte: unul va consta intr-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri patrati din Arad, a carui ancora va fi un hypermarket si un magazin tip „DYI”, iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidential amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri patrati din Bucurestii Noi (sectorul 1 din Bucuresti).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
rigips
ness project
Ubitech
noark
concelex
viarom
quadratum
CDS
Acvatot 2019
FRONTALE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
leviatan
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander