Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ARISTON: Randament ridicat si un consum scazut pentru centrala termica
ARISTON: Randament ridicat si un consum scazut pentru centrala termica
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 06 Dec 2017 10:55
Potrivit specialistilor Ariston Thermo Romania, liderul pietei locale de centrale termice si boilere electrice, consumul unui echipament de incalzire poate fi eficientizat cu ajutorul accesoriilor de termoreglare, dar si prin asigurarea izolarii termice a imobilului. Majoritatea celor care opteaza pentru instalarea unei centrale termice pe gaz aleg aceasta varianta datorita costurilor reduse oferite de acest sistem. De altfel, functionarea eficienta a centralei pentru obtinerea unui randament ridicat si a unui consum cat mai mic reprezinta o prioritate pentru cei mai multi utilizatori din Romania. Centralele termice in condensare sunt, prin definitie, echipamente cu o eficienta ridicata ce poate fi crescuta prin respectarea unei serii de pasi.
„In primul rand, utilizatorii pot monta accesorii de conectivitate si termoreglare care sporesc eficienta si performantele centralei, dar permit si controlul de la distanta. Accesoriile variaza de la senzori de exterior, pana la termostate de interior cu tot mai multe functionalitati. O functionare optimizata a centralei poate fi obtinuta si prin intermediul unor programe presetate pentru momentele in care suntem acasa si cele in care suntem la serviciu, cand nu este nevoie sa mentinem o temperatura de confort in casa. Toti acesti pasi ne ajuta la obtinerea unor economii importante la factura de gaze”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.
Reducerea pierderilor de aer cald este o alta modalitate de crestere a randamentului centralei termice pe gaz. In acest sens, reprezentantii Ariston Thermo Romania recomanda verificarea izolatiei geamurilor, a usilor de intrare si a altor elemente constructive ale imobilului. De asemenea, este recomandat ca radiatoarele sa nu fie acoperite cu obiecte ce pot bloca schimbul de caldura.
Nu in ultimul rand, utilizatorii de centrale termice trebuie sa tina cont si de anumite actiuni precum reviziile anuale pentru asigurarea unui randament ridicat si a unui consum cat mai scazut al echipamentelor de incalzire. Dincolo de reviziile periodice si verificarea tehnica, o exploatare corecta a centralei termice pe timp de iarna contribuie semnificativ la reducerea costurilor lunare pentru incalzirea locuintei, dar si la prelungirea duratei de viata a centralei termice.
Accesoriile de termoreglare pot aduce economii de pana la 10%
Pentru o mai buna functionare si un randament crescut al centralei termice este recomandata instalarea accesoriilor de termoreglare. Orice centrala accepta astfel de dispozitive, iar in ceea ce priveste costurile, acestea pornesc de la 100 lei pentru un termostat simplu sau o sonda de exterior si pot ajunge pana la 900 lei, daca vorbim de un accesoriu ce poate fi controlat prin intermediul unei aplicatii mobile. Pe masura ce internetul intra tot mai mult in vietile si casele oamenilor, astfel de aplicatii devin tot mai prezente si necesare. Tehnologiile locuintelor inteligente din ziua de azi se regasesc inclusiv la nivelul centralelor termice care, prin functiile variate de care beneficiaza, usureaza vietile oamenilor.
„Dezvoltarile tehnologice din ultimul timp reprezinta pentru noi o provocare constanta de a crea cele mai intuitive si eficiente solutii. Un astfel de exemplu este si aplicatia Ariston NET, care confera centralei termice o serie de functii inteligente. Cu Ariston NET poti seta, modifica si controla temperatura din locuinta si a apei calde menajere oricand, folosind un telefon inteligent sau un PC, de oriunde in lume. Datorita sistemului inovator de monitorizare, aplicatia te poate anunta in cazul aparitiei unei probleme la sistemul de incalzire,” a adaugat reprezentantul companiei.
Cum pregatesti centrala termica pentru „vacanta de iarna”
Potrivit specialistilor Ariston Thermo Romania pregatirea centralei pentru perioada de vacanta este esentiala. Inainte de a pleca de acasa este recomandat ca centrala sa fie lasata in priza si sa se activeze, din centrala sau dispozitive externe, programul de vacanta, ceea ce inseamna reglarea temperaturilor interioare la 18-19 grade. De asemenea, functiile de siguranta, precum cea de anti-inghet si anti-blocare, trebuie sa fie active pe durata in care utilizatorul lipseste de acasa pentru a preveni situatii neplacute. In acest fel, timpul de reincalzire, la intoarcerea din vacanta, va fi scurt si fara un consum exagerat.
Pentru perioadele cand utilizatorul este acasa, reprezentantii companiei recomanda setarea sistemului la 20 de grade pe timp de noapte pentru o eficienta maxima. Pe durata zilei, valoarea termica recomandata este de 23 de grade. Pe langa aceasta temperatura de confort fixata pe termostatul de camera, consumul centralei va fi influentat si de temperatura de functionare a acesteia, dar si de cantitatea de apa calda menajera consumata.
Despre Ariston Thermo Romania
Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internationali in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera. Angajamentul Ariston Thermo privind eficienta energetica este exprimat prin lansarea constanta de noi solutii bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare si pompele de caldura, precum si prin imbunatatirea eficientei produselor traditionale (boilere sau centrale termice), dar si prin investitiile in noi proiecte.
Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseala, in condensare, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat si panouri solare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Elco.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
Ubitech
theda mar
viarom
CDS
noark
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
rigips
siniat
leviatan
MAKITA
Acvatot 2019
concelex
ness project

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
top 500
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander