Agenda Constructiilor
Joi, 19 Aprilie 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SIEU: 1,5 milioane de lei au fost alocati prin PNDL pentru doua proiecte
SIEU: 1,5 milioane de lei au fost alocati prin PNDL pentru doua proiecte
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 14 Nov 2017 13:16
Zilele trecute, in comuna Sieu au fost semnate doua contracte depuse la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) pe Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL2). Semnarea contractelor a avut loc in sedinta Consiliului Local Sieu, la acest eveniment extrem de important fiind prezent si presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea. Potrivit sefului administratiei judetene, la Sieu se asteapta finalizarea documentatiei pentru un nou proiect extrem de vital comunitatii, respectiv Reabilitarea Scolii Gimnaziale, unde finantarea va fi de 510.000 lei.
Cele doua proiecte a caror finantare a fost deja semnata vor aduce comunei Sieu o suma de aproape 1,5 milioane de lei. Primul proiect finantat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, prin PNDL, este in valoare de 1.137.923,00 lei si banii se acorda pentru realizarea obiectivului de investitii ”Accesibilizare zone prin construirea a trei poduri peste raul Botiza, in comuna Sieu, judetul Maramures. Valoarea totala a investitiei este de 1.292.971,00 lei, iar cheltuielile aferente contributiei de la bugetul de stat sunt prevazute in O.U.G. nr. 28/2013, aprobata prin Legea nr. 89/2015 si in Normele Metodologice.
In ceea ce priveste cel de-al doilea proiect finantat pe PNDL2, in suma de 361.409,00 lei, banii au fost alocati pentru realizarea obiectivului de investitii ”Pod peste raul Botiza cu acces din drumul DJ 171 A, in comuna Sieu, judetul Maramures”, in baza Ordinului viceprim-ministrului, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene nr. 3680/2017, privind aprobarea listei obiectivelor de investitii si sumele alocate acestora pentru finantarea Programului national de dezvoltare locala, pentru judetul Maramures, in perioada 2017 - 2020, cu modificarile si completarile ulterioare. Valoarea totala a investitiei este de 420.427,00 lei.
Irina Iusco, primarul comunei Sieu s-a declarat incantata de faptul ca, executivul administratiei judetene este atat de implicat in problemele comunitatii locale si a multumit presedintelui Consiliului Judetean pentru participare si prezenta. Edilul din Sieu a amintit si de proiectul privind reabilitarea Scolii Gimnaziale, a carui finantare spera sa ajunga in cel mai scurt timp, dar si despre un alt proiect aflat in lucru, respectiv o statie pentru tratarea apei din comuna, proiect a carui valoare a fost estimata la suma de 680.000 de lei.
Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, prezent la acest moment important pentru comuna Sieu a aratat ca a vazut, din nou, o sedinta extrem de agitata a Consiliului Local. ”Regret sa constat ca orgoliile politice si cele de interes personal afecteaza bunul mers al administratiei locale in Sieu. Consiliul Local de aici ar trebui sa se maturizeze si sa inteleaga ca scopul pentru care au fost trimisi de cetateni in acest for este sa reprezinte comunitatea si interesele locuitorilor. Am luat inca o data cunostinta de problemele legate de aductiunea de apa, de cele privind finalizarea proiectului de canalizare si voi incerca, in limita competentelor Consiliului Judetean Maramures, sa le ofer intreaga mea asistenta. Dar oricat de mult incearca cineva din exterior sa ajute o administratie, acest lucru ar trebui sa fie realizat, in primul rand, de cei care traiesc aici. Prioritatile ar trebui stabilite pe plan local si reprezentantii din Consiliul Local ar trebui sa dezbrace haina politica inaintea sedintelor, pentru a putea pune in prim plan interesul comunitatii. Inteleg situtia ingrata in care se afla primarul comunei Sieu, Irina Iusco, si tocmai din acest motiv, intreaga atentie a administratiei judetene trebuie indreptata si mai mult spre probleleme comunitatii locale”, a conchis Gabriel Zetea, presedinte al Consiliului Judetean Maramures.
 
Total stiri publicate: 24406
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

Autentificare

Agenda Constructiilor nr. 133 (Martie-Aprilie 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
EURO-Constructii 2018
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023