Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ENERGY CHECK: Eficientizare a consumului printr-o metoda Grundfos
ENERGY CHECK: Eficientizare a consumului printr-o metoda Grundfos
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 27 Iun 2016 10:35
Prin aplicarea solutiei Energy Check la un imobil de birouri unde sunt instalate 35 de pompe de circulatie (in cadrul unor echipamente de incalzire), consumul energetic poate fi redus cu  29.117 kWh/an, rezultand o rata a economiei de 61,1% si o reducere a cheltuielilor anuale cu 8.225 euro, in conditiile unei investitii de 25.193 euro. Si mai interesanta este situatia unei hale industriale, unde cu numai 56.600 euro se pot obtine economii anuale de 23.750 euro si un consum energetic cu 48,6% mai mic, daca se opteaza pentru inlocuirea pompelor de apa rece avand o capacitate de peste 1,6 milioane mc. In primul caz, amortizarea investitiei se realizeaza in 3 ani, iar in cel de-al doilea in mai putin de doi ani si jumatate.
 
Evaluare potential de eficientizare si sugestii de inlocuire a pompelor existente
S-a demonstrat ca 85% din costurile totale aferente functionarii pompelor sunt legate de energia utilizata de aceste sisteme omniprezente in facilitatile moderne. Practic, se poate obtine o reducere de 30% - 50% a cheltuielilor operationale, prin depistarea acelor dispozitive depreciate morale, supradimensionate ori nepotrivite cu aplicatia la care sunt utilizate. Din economiile astfel realizate rezulta o amortizare cuprinsa, de regula, intre un an si cinci ani a investitiei necesare pentru inlocuirea sistemelor respective. Solutia Energy Check, asigurata de Grundfos in colaborare cu parteneri speciaizati, reprezinta un instrument optim pentru desfasurarea unor astfel de operatiuni, garantand precizia determinarilor in ceea ce priveste potentialul de economisire si oferind alternative/sugestii in ceea ce priveste inlocuirea echipamentelor uzate cu sisteme de inalta performanta.
 
Fazele principale ale protocolului de modernizare
Etapele propriu-zise ale procesului includ inspectia la locul de instalare a pompelor (care se intinde pe durata a 3 – 4 ore) prin care urmareste culegerea de informatii in legatura cu tipul sistemelor instalate, vechimea acestora, fluxuri asigurate, consumul energetic etc. Urmeaza faza de elaborare a raportului ce ofera o vedere de ansamblu a situatie curente, precum si asupra solutiilor ce pot fi adoptate, costurilor acestora si perioadei de amortizare a investitiei. In fine, in ultima etapa, pe baza tuturor datelor disponibile, are loc planificarea actiunilor de modernizare, care vor fi derulate in colaborare cu parteneri specializati. Pentru exemplificare, un raport energetic include, printre altele, situatia curenta a pompelor si costurile presupuse de functionarea acestora, o evaluare a potentialului de economisire, a cheltuielilor, reducerii emisiilor de dioxid de carbon, o analiza LCC, precum si recomandari pentru implementarea planului de retehnologizare. Pentru informatii suplimentare, www.grundfos.com
 
Solicita informatii suplimentare
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
CDS
CONCEPT STRUCTURE
rigips
Acvatot 2019
ness project
EDIT-Structural
siniat
concelex
quadratum
noark
Ubitech
viarom
MAKITA
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander