Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - HUNNEBECK: Crestere de 10% estimata pe piata sistemelor de cofrare in 2017
HUNNEBECK: Crestere de 10% estimata pe piata sistemelor de cofrare in 2017
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 27 Iul 2017 09:12
Piata sistemelor de cofrare ar putea creste cu 10% in acest an, potrivit estimarilor companiei Hunnebeck Romania, subsidiara locala a Brand Energy & Infrastructure Services, grup nord-american cu afaceri anuale de peste 3 miliarde USD. Astfel, cifra de afaceri totala din domeniu (inchirieri si vanzari de echipamente) ar urma sa ajunga la circa 165 milioane de lei in 2017, fata de nivelul de 150 milioane de lei inregistrat anul trecut.
"In pofida scaderii volumului total al lucrarilor de constructii in prima jumatate a anului 2017, fata de aceeasi perioada din 2016, consideram ca piata elementelor de cofrare a inregistrat o tendinta de crestere pe care o evaluam la circa 10%, mai ales datorita sectorului rezidential, care a consemnat o evolutie puternica in perioada mentionata. Pe termen scurt insa, in absenta unor investitii semnificative in infrastructura, acest ritm va fi foarte dificil de mentinut", a declarat Mircea Georgescu, directorul general al Hunnebeck Romania.
Conform datelor companiei, in ultima perioada, in domeniu a fost observat un trend de crestere a cererii pentru sisteme ce permit cofrarea si decofrarea rapida, reducandu-se timpul si resursele umane necesare punerii in opera. "Aceasta tendinta se manifesta, pe de-o parte, din necesitatea antreprenorilor de a se incadra in termene tot mai scurte de finalizare a lucrarilor si, pe de alta parte, apare ca urmare a faptului ca, in momentul de fata, piata de profil se confrunta cu o lipsa accentuata de forta de munca disponibila", a explicat Mircea Georgescu.
Ca urmare a acestor tendinte, cel mai solicitat echipament Hunnebeck in 2017 a fost TOPEC, un sistem rapid de cofrare a planseelor. Confectionate din aluminiu, aceste panouri au o greutate redusa si un sistem eficient de montaj, fiind o solutie ideala pentru planseele tip dala, pentru suprafete mari.
In acest context al pietei si pe baza rulajului din primele sase luni ale anului in curs, managerul estimeaza o crestere de minimum 10% a cifrei de afaceri obtinuta de Hunnebeck Romania pe segmentul sistemelor de cofrare, in acest an. Conform datelor companiei, ponderea inchirierilor echipamentelor de cofrare in totalul rulajului este de 75%-80%, diferenta de 20%-25% fiind generata de vanzari.
 
Nou punct de lucru, deschis in apropierea Capitalei
Avand in vedere cresterea anuala peste media nationala a sectorului de constructii din Bucuresti, Hunnebeck Romania a inaugurat, in luna martie 2017, un nou punct de lucru in apropierea Capitalei, situat pe Drumul de Centura Chitila Rudeni, care se alatura sediului central din Capusu Mare, judetul Cluj. Noua unitate are o suprafata de peste 10.000 mp si include depozitul de echipamente, atelierul de curatare si reparatii a sistemelor de cofraj, precum si birourile echipei de vanzari si colectivului tehnic.
"Pe langa deschiderea punctului de lucru din Bucuresti, care a inclus inaugurarea unei instalatii moderne pentru curatarea panourilor cofrante, cu o productivitate de peste 200 panouri/ zi, pentru anul in curs ne-am mai propus adaptarea parcului de echipamente oferite spre inchiriere la tendintele pietei, prin cresterea ponderii cofrajelor pentru planseu (TOPEC, TOPMAX) si a celor pentru diafragme de dimensiuni medii si mici (RASTO). De asemenea, ne propunem o dezvoltare, peste media generala a firmei, a diviziei noastre de Servicii Industriale, prin care oferim schele si esafodaje pentru lucrari de mentenanta, revizii generale sau investitii tip «greenfield» pe diferite platforme industriale", a mai precizat Mircea Georgescu.
***
Hunnebeck Romania este specializata in vanzarea si inchirierea de schele, sisteme de cofrare, echipamente de acces si siguranta pentru santier. Compania a incheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri de 51,13 milioane de lei, in crestere cu 3% fata de nivelul din 2015, potrivit datelor publice. Printre cele mai recente proiecte realizate cu sisteme Hünnebeck se afla noile stadioane din Craiova si Targu Jiu, dar si autostrada Sebes-Turda.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
Ubitech
CDS
rigips
theda mar
ness project
concelex
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
siniat
noark
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
EDIT-Structural
viarom

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander