Calor previzioneaza vanzari de peste 6 milioane de euro Imprimare
Actualitatea interna 09 Iul 2008 10:29
In 2007, compania Calor a realizat vanzari de aproximativ 5 milioane de euro, in crestere cu circa 25% fata de perioada precedenta. "Datorita imbunatatirii ofertei cu noi produse, estimam ca, la sfarsitul anului curent, sa pastram ritmul ascendent inregistrat in ultimii ani. Conform ultimelor studii, piata constructiilor din Romania beneficiaza de una dintre cele mai importante majorari ale indicatorilor specifici din Europa. Aparitia de noi produse si tehnologii, capabile sa le inlocuiasca pe cele clasice, in conditiile obtinerii de randamente mai ridicate si a unor costuri de exploatare mai scazute, asigura premisele unei cereri marite", a declarat Horia Molnar, director tehnic al firmei.
Privitor la starea concurentiala din Romania, reprezentantii societatii considera ca produsele provenite din tari care nu sunt membre ale UE (precum China), cu preturi foarte mici si de o calitate indoielnica, reprezinta un factor negativ in conditiile unei piete in care puterea de cumparare este inca scazuta. "Beneficiarul trebuie sa constientizeze ca un produs ieftin nu poate fi caracterizat decat printr-o calitate deosebit de scazuta, iar investitia initiala redusa va fi urmata de cheltuieli suplimentare deloc de neglijat. In ciuda acestei probleme, efectele integrarii in Uniunea Europeana nu pot fi decat benefice. Extinderea ariei de alegere si selectie a echipamentelor, cat si cresterea concurentei in privinta importului, vor genera obligatia importatorilor / furnizorilor de echipamente termice / de climatizare de a imbunatati calitatea serviciilor prestate sau a produselor comercializate", a concluzionat Horia Molnar.

***

Compania Calor s-a infiintat in anul 1991, in Bucuresti, ca importator-distribuitor de echipamente termice, de climatizare si de ventilatie. In conditiile unei distributii nationale, ponderea cea mai mare din totalul vanzarilor o constituie echipamentele pentru instalatii termice (cazane, arzatoare, boilere, vase de acumulare), urmate de echipamentele de climatizare, cu o crestere a segmentului produselor pentru tratarea apelor uzate (fose septice – statii de epurare). In prezent, firma are peste 12.000 de articole in portofoliu. Pentru informatii suplimentare, www.calor.ro