Cifra de afaceri mai mare cu 95% fata de 2006 pentru Pomponio Imprimare
Actualitatea interna 02 Apr 2008 03:00
Conform datelor preliminare (neauditate si neconsolidate la nivel de grup conform IFRS), compania Pomponio a realizat, in 2007, afaceri in valoare de 92,7 milioane de lei (+95% fata de 2006). "Am inregistrat rezultate pozitive datorita investitiilor pe care le-am facut, prin achizitionarea si deschiderea unor noi unitati de productie, la Turda si Simeria", a declarat Luca Anversa, presedinte al firmei. Anul trecut profitul societatii a fost de 11,7 milioane de lei, in crestere cu 350%, comparativ cu cel realizat in 2006 (3,4 milioane de lei).

Societatea poate furniza betoane si prefabricate din beton pe o raza de 200 de km, prin punctele de lucru pe care le detine in judetele Cluj, Alba si Hunedoara.

Oferta publica de vanzare de actiuni

Firma va lansa, anul acesta, o oferta publica initiala primara de vanzare de actiuni si urmeaza ca actiunile oferite sa reprezinte 25% din capitalul social. In prezent, capitalul social al societatii este 4,38 milioane de lei, corespunzand unei valori nominale de 0,1 de lei/actiune. "Motivul lansarii ofertei l-a reprezentat atragerea de fonduri necesare dezvoltarii companiei", a precizat reprezentantul firmei. Serviciile de consiliere si intermediere in procesul de listare sunt asigurate de EFG Eurobank Finance si EFG Eurobank Securities.

***

Societatea Pomponio, infiintata in anul 2000, are urmatoarele departamente: productia de betoane / prefabricate de beton, constructii industriale si dezvoltare imobiliara. Statiile de betoane detinute de firma indeplinesc standardele ISO 14001 de protectie a mediului, ceea ce reprezinta reducerea pana la zero a emisiilor de praf si de zgomot, dar si reciclarea reziduurilor de beton proaspat. Compania are in prezent aproximativ 280 de angajati. Pentru informatii suplimentare, www.pomponio.ro