Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Septembrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - CONCORDIA: Prelungirea crizei politice ar putea insemna pasi mari inapoi in reforme
CONCORDIA: Prelungirea crizei politice ar putea insemna pasi mari inapoi in reforme
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 15 Sep 2021 11:23
Membrii Confederatiei Patronale Concordia isi exprima speranta ca momentul de criza politica pe care il traverseaza Romania se va incheia cat mai repede. Asteptarile cetatenilor, pe care si mediul de afaceri le impartaseste deopotriva, sunt ca reprezentantii lor in Parlamentul si Guvernul Romaniei sa puna in plan secund problemele de partid cat si agendele politice imediate atunci cand mize sociale si economice cu impact major asupra vietilor tuturor reclama unitate si colaborare. Doar astfel putem ca impreuna, cetateni, autoritati si mediu de afaceri sa reusim sa profitam de momentul de crestere economica in care ne aflam pentru a construi un viitor national si european sustenabil si productiv.
Am facut cu totii eforturi pentru a depasi obstacolele ridicate de pandemie si, in ciuda dificultatilor, am reusit impreuna sa revenim repede la crestere economica. Este un moment de constructie, nu de dezbinare. Prelungirea crizei politice ar putea insemna pasi mari inapoi, care sa ne greveze viitorul. Presiunea pe cursul valutar, inflatia, punerea in pericol a tintei de reducere a deficitului, posibile sincope in implementarea PNRR sau absorbtia de fonduri europene ar putea deraia Romania din procesul de dezvoltare in care se afla. Mai mult, transformarea digitala si tranzitia la economia verde, ca si alte reforme structurale inca necesare, vor fi greu de dus la capat intr-un climat de instabilitate si fara o viziune comuna de dezvoltare nationala.
Stabilitatea si predictibilitatea sunt elementele cheie ale deciziilor de investitii, iar o criza politica prelungita ar putea afecta chiar si proiectele aflate in curs de implementare. O astfel de criza vine doar sa adauge la incertitudinea creata deja de pandemie. Concordia este promotor al dialogului pentru dezvoltare, convinsa ca acesta este singurul mod in care se poate ajunge la o solutie care sa serveasca intereselor cetatenilor. De aceea, membrii Concordia fac un apel la toti liderii politici pentru a gasi o cale rapida de a ajunge in cel mai scurt timp la numitorul comun care sa asigure bunastarea Romaniei si a cetatenilor ei, precum si increderea acestora ca interesele lor primordiale, sociale si economice, se afla mai presus de mize si calcule politice imediate.
Concordia reprezinta 15 dintre cele mai importante sectoare ale economiei nationale si este partener de dialog social, reprezentativa la nivel national. Cu un total de peste 350.000 de angajati in peste 2000 de firme mari si mici, cu capital strain si autohton, Concordia este singura organizatie din Romania membra in BusinessEurope, Organizatia Internationala a Angajatorilor (IOE) si Business at OECD (BIAC).
 
VideoConfAC-iulALLBIMgamma_2021TERAPLASTAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
hidroplasto
cv water 2021
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
CELCO 2020
rigips
Ubitech

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
AICPS_30
bienala
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere