Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - LEGEA 120/2019 faciliteaza realizarea proiectelor de investitii de importanta majora
LEGEA 120/2019 faciliteaza realizarea proiectelor de investitii de importanta majora
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 20 Iun 2019 18:01
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a promulgat Legea 120/2019 privind unele masuri necesare pentru realizarea lucrarilor si implementarea proiectelor de importanta nationala privind reteaua electrica de transport. Legea faciliteaza realizarea proiectelor de investitii vitale la nivelul securitatii energetice a Romaniei, faciliteaza constructia liniilor electrice aeriene si respectarea termenelor limita pentru proiectele cu finantare europeana.
"Legea promulgata astazi de Presedintele Iohannis are un rol esential in consolidarea si extinderea infrastructurii de transport al energiei electrice pe tot teritoriul Romaniei. Efectele se vor vedea mai ales in proiectele liniilor electrice aeriene, unde procesul de autorizare era greoi, iar constructia efectiva a liniei era deseori ingreunata de procesele birocratice. Astfel am armonizat diversele prevederi legislative pentru a facilita implementarea proiectelor de investitii. Felicitam pe aceasta cale toti profesionistii din cadrul CNTEE Transelectrica SA care au adus un aport la atingerea acestui obiectiv urias pentru buna functionare a Sistemului Energetic National", a declarat Marius Danut CARASOL, presedintele Directoratului Transelectrica.
In lipsa unor elemente derogatorii specifice, legislatia in vigoare nu putea asigura cadrul legal necesar implementarii proiectelor de importanta nationala pentru reteaua electrica. Legea 120/2019 elimina o serie de obstacole care au stat in calea proiectelor de investitii, cum ar fi:
- Stabilirea dreptului asupra terenurilor care vor fi afectate de lucrarile efectuate in vederea construirii si exploatarii structurilor energetice in domeniul energiei electrice;
- Inadvertenta in corelarea reglementarii privind gratuitatea exercitarii dreptului de folosinta asupra terenurilor aflate in proprietate publica;
- Intarzieri determinate de legislatia pentru obtinerea autorizatiilor si permiselor necesare in vederea inceperii lucrarilor de constructie.
Legea privind unele masuri necesare pentru implementarea proiectelor de importanta nationala in domeniul energiei electrice a primit vot favorabil in Camera Deputatilor in data de 14 mai 2019.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
noark
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
theda mar
concelex
rigips
ness project
Ubitech
leviatan
viarom
CDS
FRONTALE
quadratum
strabag nivel 1
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander