Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ONV LAW a asistat proiecte de investitii de 900 milioane euro in 2023, in Romania
ONV LAW a asistat proiecte de investitii de 900 milioane euro in 2023, in Romania
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de AG&F 18 Ian 2024 13:04
In 2023, casa de avocatura Onv Law, una dintre cele mai dinamice companii independente de pe piata locala, a asistat legal un volum de proiecte de investitii in valoare totala de aproape 900 mil. EUR.  
Astfel, in domeniul achizitiilor publice, valoarea totala a proiectelor asistate s-a ridicat la 850 milioane de euro. Cele mai multe contracte publice au vizat dezvoltarea infrastructurii nationale, cum ar fi: constructia de noi terminale la aeroporturile din Romania; constructia unei noi portiuni din tronsonul autostrazii Ploiesti-Buzau, proiectare si lucrari pentru constructia unui spital in Romania, modernizare sisteme de iluminat public etc.
"Desi anul 2024 va fi unul cu multe provocari, precum cresterea taxelor, reforma fiscala, inflatia in continuare destul de ridicata, totusi Romania reprezinta in continuare o zona atractiva pentru investitii. Autoritatile si institutiile au la dispozitie programele europene de finantare, care, daca sunt valorificate la maxim, vor putea sustine trend-ul ascendent al investitiilor publice. Nu in ultimul rand, 2024 este un an electoral cu mize majore si credem ca se vor debloca si alte investitii publice, in acest context”, declara Radu Nemes, Managing Partner Onv Law. 
Efervescenta proiectelor de investitii publice este completata de dinamica pozitiva a proiectelor de investitii straine, pe segmentul M&A (mergers and acquisitions) avocatii Onv Law  asistand un volum de tranzactii de 40 de milioane de euro.
Romania este considerata in continuare o destinatie strategica de catre majoritatea investitorilor straini care isi dezvolta sau isi extind afacerile in Europa Centrala si de Est (CEE). Cei mai activi investitori straini provin din tari precum: Olanda, Germania, Austria, Cipru, Franta si Italia, potrivit celor mai recente date ale Oficiului National pentru Registrul Comertului*. 
In portofoliul Onv Law, 35% dintre clientii asistati sunt investitori straini, majoritatea provenind din Belgia, Bulgaria, Cehia, Franta, Germania si SUA.
Cele mai atractive domenii pentru investitii in perioada urmatoare sunt sectorul financiar-bancar, infrastructura si constructiile sau domeniul energetic.  
“In 2023, intr-un context de piata care a continuat tendinta mediului atipic din ultimii ani, am remarcat o efervescenta pe piata de M&A, fiind implicati in diferite tranzactii in calitate de consultanti. Am asistat de exemplu achizitia fabricii Alufix din Brasov de catre compania ucraineana Biosphere Corporation sau o companie straina din domeniul ingineriei electronice pentru achizitionarea unei companii locale. In continuare, observam un apetit ridicat al investitorilor internationali pentru Romania, dar si dezvoltarea unor fonduri nationale importante de investitii, care vor contribui la dezvoltarea de noi oportunitati in tara noastra”, declara reprezentantul Onv Law. 
La nivelul anului trecut, casa de avocatura a inregistrat o crestere cu 15% a portofoliului de clienti fata de anul precedent, ajungand la 300 de clienti si o cifra de afaceri de peste 1,5 milioane euro.  
Onv Law, fondata in anul 2000, este una dintre cele mai dinamice case de avocatura de pe piata din Romania. In prezent, firma de avocatura asigura Presedintia pentru Europa a retelei juridice globale Legal Netlink Alliance (LNA), ce reuneste 95 case de avocatura si peste 1500 de avocati din toata lumea. De asemenea, Onv Law  este membra a retelei juridice globale Interlaw, ce reuneste peste 8000 de avocati, la nivel global.
Onv Law acorda consultanta juridica companiilor private, dar si institutiilor publice, in mai multe domenii, cum ar fi achizitii publice, infrastructura si concesiuni, fuziuni si achizitii, drept societar, imobiliar, concurenta, telecom, dar si dreptul muncii, GDPR, IP sau protectia  mediului.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
CDS
leviatan
EDIT-Structural
konsent
MAKITA
rigips
quadratum
noark
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
siniat
concelex
Acvatot 2019
viarom
ness project
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander