Agenda Constructiilor
Miercuri, 13 Noiembrie 2019
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - SYSTEM Innovation: Piata proceselor automatizate cu roboti creste rapid in Romania
SYSTEM Innovation: Piata proceselor automatizate cu roboti creste rapid in Romania
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 21 Dec 2018 13:44
Piata de Robotic Process Automation (RPA) inregistreaza o crestere abrupta in Romania, dinamica sectorului fiind greu de estimat pentru 2019. Potrivit System Innovation Romania, tendinta este ca robotii software sa devina accesibili si companiilor medii, dupa ce au fost adoptati in masa de corporatiile internationale. Oportunitatile apar pe fondul crizei de personal calificat din Romania.
"Piata se dezvolta in doua directii. Prima este cea a adaptarii produselor RPA la cerintele companiilor medii, atat ca preturi, cat si din punct de vedere tehnologic, ceea ce va mari baza de clienti. Cea de a doua consta in incapsularea tehnologiei RPA in produse derivate (chatbots, Artificial Intelligence, Internet of Things) pentru extinderea ariei de aplicabilitate si obtinerea unor rezultate si mai performante", se arata intr-un comunicat al companiei.
In acest context, System Innovation Romania a investit peste 100.000 de euro intr-o noua linie de business bazata pe integrarea robotilor software UiPath cu solutiile ERP de la SAP si alte sisteme ERP. Compania are deja o echipa de sase specialisti certificati in tehnologia RPA si trei proiecte finalizate. In 2019, compania are in plan angajarea a inca 3-4 consultanti si depasirea unei cifre de 200.000 de euro exclusiv din vanzarea robotilor software si a serviciilor conexe. Obiectivele de business urmaresc cresterea capacitatii de implementare a tehnologiei UiPath si dezvoltarea unui produs propriu de automatizare a introducerii de date in sisteme ERP.
Conform analizelor interne derulate de System Innovation Romania, pentru activitati repetitive de preluarea si introducere date (facturi, comenzi etc.) un robot software este de pana la cinci ori mai rapid decat un operator uman. Mai mult, la viteza de lucru se adauga programul 24/7 si eliminarea riscului de eroare prin aparitia oboselii sau a rutinei. Preluarea datelor dintr-o factura primita pe e-mail si introducerea in sistemul ERP implica, in medie, circa 25 de click-uri din partea unui operator si aproape doua minute ca timp. Un robot software implementat de System Innovation Romania deruleaza aceasta sarcina in doar 20 de secunde.
"In 2018 am pus bazele unei colaborari solide cu UiPath si am deschis o linie noua de business. Am investit peste 100.000 de euro in dezvoltarea produsului propriu si rezultatele s-au vazut imediat. Robotii software permit companiilor degrevarea angajatilor competenti de activitatile repetitive si fara valoare adaugata, pentru a le da timpul necesar derularii unor sarcini creative si punerii in valoare a competentele profesionale. Ca o paradigma plastica: un angajat de la financiar nu trebuie sa scrie balanta contabila, trebuie sa o citeasca si sa o interpreteze. Scrierea ei poate fi automatizata prin utilizarea unui robot software", a declarat Ciprian Condur, Managing Partner System Innovation Romania.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Licente bimghid_proiectareACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere