Agenda Constructiilor
Marti, 31 Ianuarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - SCEWC: Solutii romanesti Smart City, in premiera la prestigiosul targ specializat
SCEWC: Solutii romanesti Smart City, in premiera la prestigiosul targ specializat
Expozitii & Conferinte Publicat de Stelian DINCA 26 Oct 2022 12:05
Peste 24.000 de participanti din intreaga lume sunt asteptati intre 15-17 noiembrie 2022 la Fira de Barcelona, la Smart City Expo World Congress (SCEWC), cel mai prestigios targ dedicat solutiilor Smart City la nivel global. Pentru prima data, Romania va fi reprezentata la acest eveniment de companii precum Maxtui & Associates, Silva Sistems si Asseco SEE (ASEE), sustinute de partenerul tehnologic Allied Telesis si de ONG-ul Open Communities, pentru a prezenta solutii de mobilitate si siguranta urbana, unele dintre ele deja implementate in Romania.
Aflat la a 11-a editie, evenimentul va reuni peste 1.000 de expozanti si 400 de experti internationali, sub tema „Orase inspirate de oameni”. Congresul se va concentra pe instrumente si strategii accesibile pe care guvernele locale, organizatiile si cetatenii le pot folosi pentru a adresa numeroasele provocari implicate in transformarea urbana si pentru a asigura un viitor mai bun pentru comunitati si generatiile viitoare.
„Ne asteptam la peste 24.000 de participanti in luna noiembrie. Acest lucru ne va readuce la cifrele din perioada premergatoare pandemiei, subliniind nu numai cat de importante sunt orasele pentru viitorul omenirii si al planetei, ci si faptul ca Smart City Expo este evenimentul global de referinta pentru ecosistemul larg de transformare urbana, acum mai mult ca niciodata”, a declarat Ugo Valenti, Directorul Smart City Expo World Congress.
Programul congresului SCEWC va fi structurat pe opt teme, respectiv Economy, Enabling Technologies, Energy & Environment, Governance, Infrastructure & Buildings, Living & Inclusion, Mobility, and Safety & Security.
 
Infrastructura si mobilitate
Infrastructurile eficiente si mobilitatea rapida, doua dintre subiectele cheie implicate in proiectarea si constructia oraselor inteligente, vor avea propriile evenimente in cadrul SCEWC. A doua editie a Tomorrow.Mobility se va concentra pe promovarea proiectarii si adoptarii de noi modele de mobilitate urbana durabila. Co-organizat de EIT Urban Mobility, o initiativa a Institutului European de Inovare si Tehnologie, organism al Uniunii Europene, evenimentul are si sprijinul unor companii si institutii de top, precum Forumul Economic Mondial.
Tomorrow.Building creeaza, in cadrul SCWEC 2022, o zona axata pe solutii tehnologice legate de constructii, precum imprimarea 3D, robotica, IoT si BIM (Building Information Modelling), precum si noi materiale. In cadrul forumului, participantii sunt invitati la dezbatere, cu scopul principal de a genera idei inovatoare pentru dezvoltarea sustenabila a cladirilor si infrastructurii mari.
 
MESENBURGALLBIMTERAPLASTman and machineVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A ap─ârut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
CONCEPT STRUCTURE
rigips
CELCO 2020
leviatan
BMI_Icopal
FRONTALE
hilti
strabag nivel 1
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
Ubitech
BALTIC
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023