UTCB: A inceput o noua editie a manifestarii ConstructFEST 2019 Imprimare
Expozitii & Conferinte Publicat de Cosmin Dincu 17 Apr 2019 16:07
Miercuri, 17 aprilie 2019, intre orele 9.30-12.00, a avut loc deschiderea oficiala a evenimentului ConstructFEST, organizat de Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti. Astfel, la sediul Facultatii de Constructii Civile, Industriale si Agricole, intre orele 12.00 si 18.00, pot fi vizitate targul companiilor si targul de internship (ziua 1), in timp ce specialistii din domeniul constructiilor se intrunesc in sala I4 pentru o sesiune de networking, cu pauze de cafea si pranz de afaceri, dupa care, in intervalul orar 18.00-19.30 vor asista la prezentarea unor proiecte ale IHI Corporation (compania din Japonia care a proiectat podul peste Dunare de la Braila, care este cel mai lung din tara si al treilea din Europa).
La aceeasi data, in paralel cu evenimentele de la Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole, incinta Facultatii de Inginerie a Instalatiilor devine gazda mesei rotunde intitulate „Prosumatori, tehnologii si legislatie”, eveniment ce are loc in sala WILO I-1, avandu-i ca moderatori pe Florin Baltaretu si Rodica Frunzulica, in intervalul orar 12.00-13.30, iar la Facultatea de Utilaj Tehnologic, intre orele 15.00 – 16.30, este programata masa rotunda „Importanta utilizarii echipamentului de protectie in domeniul utilajelor de constructii”, in sala C1, avandu-l ca moderator pe Ioan Mihail Savaniu. La aceasta dezbatere, se incearca identificarea unor raspunsuri pertinente la urmatoarele intrebari:
- Ce modificari legislative vor avea loc domeniul sanatatii si securitatii in munca din perspectiva noilor directive europene si a prevederilor Comisiei Europene?
- Ce pericole si riscuri profesionale apar in timpul folosirii utilajelor de constructii?
- Ce echipament de protectie se recomanda a fi utilizat?
- De ce este important sa folosim un echipament de protectie adecvat locului de munca?
Joi, 18 aprilie 2019, ConstructFEST are loc exclusiv la sediul Facultatii de Constructii Civile, Industriale si Agricole, unde, intre orele 10.30 si 12.00, la sala C1, va fi sustinuta masa rotunda, moderata de reprezentanti ai Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC), cu tema „Efectele OUG nr. 114/2018 in domeniul constructiilor”. Se vor identifica, astfel, raspunsuri la intrebarile: 
- Ce efecte a avut ordonanta in sectorul de constructii?
- Exista riscuri din punctul de vedere al companiilor?
-  Ce impact au prevederile legii asupra angajatilor din sectorul constructiilor?
- Care ar fi efectele pe termen lung ale ordonantei?
- Trebuie revizuite anumite articole?
Intre orele 12.00 si 18.00, sunt programate targul companiilor si targul de internship (ziua 2), in sala I4 va avea loc din nou sesiunea de networking, cu pauze de cafea si pranz de afaceri, iar in sala I2, intre orele 12.00 si 14.30 se deruleaza lucrarile mesei rotunde „Digitizarea in constructii”, moderate de Costel Cojanu si Viorel Popa. Cu acest prilej, se vor identifica raspunsuri la intrebarile:
- De ce sectorul de constructii adopta foarte greu inovatiile tehnologice?
- Ajuta geolocalizarea sa reduca surprizele geologice?
- Proiectarea 5D este o solutie?
- Se reduce timpul de executie daca se digitizeaza procesele si fluxurile?
- Este de ajutor IoT pe santier?
- Se reduce timpul de asteptare pentru emiterea certificatelor necesare pentru construire?
Totodata, intre orele 15.00 si 17.30, tot in sala I2, Alexandra Chiulan, Eugen Mandric si Ilinca Nastase vor modera masa rotunda „Bucuresti SmartCity”, explicand ce inseamna SmartCity, care este nivelul de dezvoltare al Bucurestiului in acest sens, care sunt principalele obiective ce trebuie urmarite pentru ca Bucurestiul sa devina SmartCity, respectiv ce rol au locuitorii in dezvoltarea unui SmartCity. Pentru mai multe detalii despre eveniment, click aici!