Agenda Constructiilor
Duminica, 25 Septembrie 2022
GRUNDFOS
Home - INDEX COMPANII - CASA DE INSOLVENTA TRANSILVANIA SPRL
PAGINA PERSONALIZATA


CASA DE INSOLVENTA TRANSILVANIA SPRL

CASA DE INSOLVENTA TRANSILVANIA SPRL

Adresa: Silver Business Center, str. Calea Dorobanti, nr. 48, et. 6, Cluj-Napoca, Judet Cluj
Telefon: 0264/444.821 , 0264/444.822
Fax: 0264/444.823
E-mail: office@citr.ro
Web site: www.citr.ro
Domenii: Insolventa, administrare & reorganizare
Descriere activitate
Cu o vechime de peste 10 ani in activitatea de practician in insolventa, echipa CITR este astazi un adevarat formator se opinie, un motor al inovatiei in acest tip de business.
Prezentare companie/institutie
CITR gestioneaza 30 de dosare de insolventa in sectorul constructiilor
 
 
 
 
 
 
Aurel Podariu
Functia/Firma: Senior Partner, CITR;
Experienta profesionala: 11 ani pe piata de insolventa.
 
Numarul insolventelor totale la nivel national este in continua scadere inca din anul 2013, ajungand de la 35.992 de cazuri la 30.847 in 2018, potrivit datelor CITR, liderul pietei de insolventa din Romania. In ceea ce priveste numarul insolventelor din randul companiilor de impact (cu active imobilizate de peste un milion de euro) acesta s-a mentinut constant in ultimii trei ani, inregistrand o scadere usoara de la 184 de companii in 2017, la 183 in 2018. Si valoarea activelor imobilizate ale companiilor de impact care intra in insolventa este in scadere.
 
- Cum estimati ca va evolua numarul insolventelor in anii urmatori?
- Este de vazut care va fi evolutia insolventelor in urmatorii ani, aceasta fiind in legatura stricta cu evolutia mediului economic local si global, cu evolutiile fiscale si legislative de la nivel national, dar si cu noile masuri de preventie adoptate anul acesta prin Directiva UE privind cadrele de restructurare preventiva si recenta OG6, privind amnistia fiscala pentru companiile cu datorii mari la buget, facilitand esalonarea acestora in baza unui plan de restructurare.
- Care sunt principalele motive pentru care companiile intra in insolventa?
- In ceea ce priveste, specific, companiile din domeniu constructiilor, am observat de-a lungul timpului urmatoarele cauze: o perioada prea mare intre castigarea licitatiei si obtinerea ordinului de incepere a lucrarilor, timp in care costurile fixe ale companiei se mentin; necorelarea costurilor cu volumul de lucrari existente in portofoliu; executarea unor contracte cu marja comerciala mica sau uneori chiar negativa; dificultati in accesarea finantarilor pe fondul riscului perceput de finantatori la nivel de sector & ramuri de activitate; deficit de forta de munca si cresterea costurilor asociate; cresterea preturilor materialelor de constructii in anii 2017 si 2018, corelata cu lipsa de flexibilitate a prevederilor contractelor de lucrari castigate inainte de 2017, care nu permit renegocierea sau majorarea obiectiva a preturilor materiilor prime.
- Cate dosare ale unor companii de constructii aveti in portofoliu, in prezent?
- In prezent, CITR are in lucru aproape 30 de proiecte din sectorul constructiilor. Unele dintre cele mai importante companii si procedurile aferente lor sunt: Selina SRL (procedura de reorganizare), Delta ACM 93 SRL (perioada de observatie), Straco Grup SRL (procedura de reorganizare); Octagon Contracting and Engineering SRL (perioada de observatie), Vega 93 SRL (procedura de reorganizare) si RAJDP Constanta SA (procedura de reorganizare).
- Ce durata medie de solutionare procedurala au dosarele in cazul companiilor de constructii?
- De obicei, fiind vorba despre companii cu activitate curenta si contracte in derulare, exista o perioada de observatie de aproximativ 2 ani, iar planurile de reorganizare sunt depuse pentru o perioada de 3 ani, iar ulterior, dupa caz, prelungite cu inca un an.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Noiembrie/Decembrie 2019)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
Acvatot 2019
rigips
leviatan
MAKITA
Ubitech
strabag nivel 1
viarom
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
hilti
CELCO 2020
BMI_Icopal

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere