Agenda Constructiilor
Vineri, 13 Decembrie 2024
Home - Stiri - Info-Santiere - CJ Galati a emis certificatul de urbanism pentru viitorul aeroport Braila-Galati
CJ Galati a emis certificatul de urbanism pentru viitorul aeroport Braila-Galati
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 31 Oct 2024 13:34
Consiliul Judetean (CJ) Galati a emis certificatul de urbanism pentru constructia Aeroportului International Galati-Braila, a anuntat Costel Fotea, presedintele institutiei. Propus pentru dezvoltare pe un teren situat intre comunele Branistea, Tudor Vladimirescu si Slobozia Conachi, cu o suprafata de 250 de hectare (plus inca 115 ha de rezerva pentru eventuale extinderi sau investitii), aeroportul ar putea gestiona un flux de persoane de pana la 860 de pasageri pe ora.
Unitatea este prevazuta cu un terminal de pasageri, cu o suprafata desfasurata de 28.500 mp si un terminal cargo, cu o suprafata de aproximativ 5.500 mp. Pentru eficienta maxima, turnul de control va fi integrat in cadrul terminalului de pasageri, care va avea 9 porti de imbarcare. Pista de decolare si aterizare va avea o lungime de 3.500 de metri, la fel ca aeroporturile din Otopeni, Timisoara si Constanta.
Valoarea investitiei a fost evaluata la circa 200 de milioane de euro.
 
 
"Am semnat certificatul de urbanism pentru aeroport. Acelasi lucru trebuie sa il faca si primarii din Tudor Vladimirescu si Liesti. Este inca un pas important pe care il facem pentru realizarea acestui obiectiv major pentru Galati. Am reusit sa ajungem la un acord si in privinta amplasamentului, avand in vedere ca se va invecina cu poligonul militar de la Smardan, care va fi extins si el. Odata stabilit si acest lucru, continua realizarea studiului de fezablitate pe care sper sa il avem finalizat in prima parte a anului viitor", a declarat Costel Fotea, presedintele CJ Galati, la postul de radio Pro Lider FM.
Potrivit oficialului, Autoritatea Aeronautica Civila din Romania a avizat favorabil constructia aeroportului de la Galati, iar specialistii au facut deja expertizele privind conditiile de vant si precipitatii, numarul de ore de ceata, numarul de ore de soare sau structura solului.
 
 
Studiul de fezabilitate este elaborat de asocierea formata din companiile Aduro Impex (lider), Tecno Engineering 2C si WE Project Engineering. Din asocierea castigatoare mai fac parte inca 12 firme si doua institutii, respectiv: Geostud, Arheo Research, Petrodesign, Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Gavrila Simion, Eurocerad International, Steerforth Consult, Pro Water Engineers, Protelco, Alcro Trade, Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, 3TI Progetti Italia, Specialist Consulting, Cornel&Cornel Topoexim si MC General Construct Engineering.
 
RAWLPLUGTotalEnergieshiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ELECTROGRUP
noark
EDIT-Structural
rigips
CDS
MAKITA
strabag nivel 1
AED
konsent
BogArt
quadratum
VEGO
EURO BUILD
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
SIGM
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
concelex
Ubitech
DRS
Arduro
leviatan

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<