Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Iulie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - STRABAG a demarat proiectarea noului drum ce va lega Centura Oradiei de A3
STRABAG a demarat proiectarea noului drum ce va lega Centura Oradiei de A3
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 20 Dec 2021 12:21
Se lucreaza la proiectul tehnic pentru noul drum care va face legatura intre Centura Oradiei (giratie Calea Santandrei) cu Autostrada A3 Transilvania (Biharia). Compania Strabag desfasoara activitati preliminare care constau in efectuarea studiilor/sondajelor geotehnice, realizarea investigatiilor arheologice (diagnostic/cercetare) si a deminarii (descarcarii de munitii), precum si efectuarea masuratorilor batimetrice in zonele acoperite de apa. De asemenea, se au in vedere masuratori topografice (identificare sistem de borne de referinta, realizare sistem topografic) si realizarea proiectului tehnic si a detaliilor de executie, toate fiind in curs de desfasurare.
„Este un proiect important de infrastructura care va aduce plusvaloare atat orasului, cat si judetului Bihor. Odata realizat acest drum de legatura vom avea asigurata conexiunea cu exteriorul si ne putem gandi la dezvoltarea zonei noastre atat economic, cat si turistic. De regula, prin consolidarea acestor cai de legatura se contribuie masiv la cresterea mobilitatii si a sigurantei rutiere si se scurteaza timpii de calatorie, un aspect pe care ni-l dorim cu totii", a precizat primarul Florin Birta.
Odata finalizate activitatile mentionate mai sus, se va organiza santierul propriu-zis, lucrarile urmand sa inceapa in primavara anului viitor.
Contractul de proiectare si executie „Legatura Centura Oradea (Giratie Calea Sintandrei) - Autostrada A3 (Biharia)" a fost semnat intre CNAIR si Strabag SRL in 21 iulie 2021.
Durata acestuia este de 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare si 24 luni perioada de executie a lucrarilor. Proiectul prevede un drum de legatura cu o lungime de 18,96 km, 12 poduri noi si pasaje (inclusiv peste Crisul Repede si peste soseaua Borsului), dar si 3 noduri rutiere. Acesta urmeaza sa faca legatura dintre Centura si autostrada, din zona sensului giratoriu cu Calea Santandrei spre Santandrei - Bors - Biharia. Valoarea contractului este de 545.910.100 lei plus TVA.
 
ALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
BMI_Icopal
viarom
strabag nivel 1
FRONTALE
hilti
CELCO 2020
hidroplasto
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
rigips
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere