FINANTARE de peste 150 milioane euro in infrastructura de apa din judetul Teleorman |
![]() |
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de AG&F 21 Mai 2025 10:54 |
![]() "Am semnat un contract de finantare de peste 150 milioane euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apa in judetul Teleorman. Aceasta prima etapa de finantare reprezinta o operatiune de importanta strategica, datorita careia peste 81.000 de oameni vor avea apa potabila de calitate, iar gospodariile in care locuiesc peste 23.000 de persoane sunt conectate la infrastructura de canalizare. Prin proiecte precum acesta ne asiguram ca banii europeni schimba vieti si asigura recuperarea decalajelor de dezvoltare in zonele mai putin dezvoltate”, a explicat Marcel Bolos, ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene.
Investitiile din aceasta prima etapa vor fi realizate din municipiile Alexandria, Turnu Magurele si Rosiorii de Vede, orasele Videle si Zimnicea si comunele Lita, Segarcea Vale si Nasturelu.
Cele mai importante investitii asigurate in prima etapa de implementare a proiectului, finantat din cadrul Programului dezvoltare Durabila, vor fi: 120 km conducte de alimentare cu apa, 168 km conducte de colectare a apelor uzate si 7 statii de tratare apa. Astfel, va fi asigurata continuarea interventiilor anterioare pentru dezvoltarea infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Teleorman, prin cresterea nivelului de colectare si epurare a apelor uzate urbane si prin extinderea retelelor de alimentare cu apa potabila a populatiei. Aceasta constituie o prima etapa a proiectului care se va incheia in 2027.
In momentul in care prima etapa a proiectului va inregistra progres financiar de minim 80% va putea fi finantata si a doua etapa a acestuia. In aceasta etapa ulterioara, investitiile in retelele de apa/canal vor viza 13 administrativ-teritoriale: in municipiile Alexandria, Turnu Magurele si Rosiorii de Vede, orasele Videle si Zimnicea si comunele Orbeasca, Lita, Ciuperceni, Traian, Seaca, Segarcea Vale, Nasturelu si Islaz.
Astfel, la finalul celei de a doua etape de implementare a proiectului, aproximativ 95.000 de locuitori vor avea acces la apa potabila de calitate si locuintele a aproape 36.000 de persoane vor beneficia de servicii de colectare si epurare a apelor uzate."
![]() |