Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - GRUNDFOS isi propune reducerea amprentei de carbon cu 50% pana in 2025
GRUNDFOS isi propune reducerea amprentei de carbon cu 50% pana in 2025
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Cosmin Dincu 11 Iul 2019 06:52
Solutiile inteligente, impreuna cu actiunile concrete, sunt esentiale in eforturile corporatiei daneze Grundfos de a raspunde in mod eficient provocarilor globale legate de schimbarile climatice si de distributia apei, dupa cum se arata intr-un comunicat al Grundfos, in cadrul caruia se anunta lansarea noii strategii Grundfos 2025.
Dupa cum se arata in comunicat, criza climatica mondiala este iminenta. Mediul social al tarilor din intreaga lume se confrunta cu probleme legate de aceasta criza, in special in ceea ce priveste furnizarea apei potabile de calitate si incalzirea globala. Imbunatatirea eforturilor de a raspunde acestor provocari depinde de intreaga societate, inclusiv de partile interesate, publice sau private.
„Preintampinarea crizei climatice este un demers crucial pentru a rezolva problemele actuale si potentiale. Planeta noastra si generatiile viitoare depind de solutiile pe care le implementam in prezent. Intrucat suntem o companie care poate avea un impact real in ceea ce priveste gestionarea crizei, consideram ca actiunea efectiva reprezinta o obligatie, in ceea ce ne priveste”, a declarat Mads Nipper, CEO al Grundfos.
Prin intermediul strategiei Grundfos 2025, corporatia va aplica masuri ambitioase, pentru a deveni nu numai neutra (in ceea ce priveste protectia mediului), ci si pozitiva, ca impact asupra climatului. Reducerea amprentei de carbon a Grundfos cu 50% pana in anul 2025, comparativ cu nivelurile din 2008, reprezinta doar un prim demers in acest sens. Grundfos isi va ajuta, de asemenea, furnizorii sa isi reduca amprenta de carbon, in mod corespunzator. O alta tinta ambitioasa este aceea de reducere a consumului propriu de apa cu 50% pana in 2025, fata de nivelul din 2008.
„Desi aceste masuri se aplica doar in tarile in care suntem activi, ne-am propus extinderea acestora pe plan mondial si, in afara de faptul ca actionam in mod sustenabil in cadrul companiei, ne vom intensifica eforturile si preocuparile la nivelul comunitatii, in mediul social”, a adaugat Mads Nipper.
Pana in anul 2030, Grundfos va ajuta la aprovizionarea cu apa a 300 de milioane de oameni, care nu au acces la aceasta resursa, iar prin gestionarea inteligenta a distributiei apei se vor economisi 50 de miliarde metri cubi de apa potabila.
„In tot acest timp, vom continua sa trecem peste limitele actuale ale eficientei energetice in ceea ce priveste pompele si sistemele de pompare, asigurandu-ne ca fiecare noua pompa instalata va folosi mai putina energie decat cea pe care o inlocuieste. De asemenea, vom dezvolta si implementa diverse solutii digitale, dintre care unele, care ar putea fi considerate astazi drept science-fiction, ne vor permite sa ne atingem tintele strategice propuse. Insa, toate acestea se pot realiza doar prin colaborarea cu furnizorii, clientii si partenerii, pentru a ne transforma planurile in realitate. Vom realiza acest lucru impreuna, dar trebuie sa actionam acum”, a concluzionat Mads Nipper.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
noark
concelex
CDS
leviatan
theda mar
rigips
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
Ubitech
Acvatot 2019
FRONTALE
ness project
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
viarom

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander