Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ANALIZA: Vanzarile globale de adezivi pot creste cu 5% anual, pana in 2020
ANALIZA: Vanzarile globale de adezivi pot creste cu 5% anual, pana in 2020
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 12 Feb 2016 09:00
Cererea globala de adezivi si sigilanti ar putea creste cu 5% pe an in perioada 2016-2020, potrivit unor estimari realizate de Technavio, companie specializata in realizarea de analize de piata. Conform sursei citate, potentialul de dezvoltare din sector se va datora, in special, contextul favorabil generat de revigorarea sectorului constructiilor de cladiri din Europa si America de Nord. Un alt factor ce va influenta pozitiv activitatea din domeniu este reprezentat de orientarea cererii catre produsele ecologice, in detrimentul celor pe baza de solventi. Se estimeaza ca, pana in 2020, peste 70% din adezivii si sigilantii comercializati la nivel global vor fi pe baza de apa. Ponderea cea mai mare a cererii va fi constituita de sectorul constructiilor (in special de cladiri), urmat de pietele de ambalaje, auto, textila si de mobila. "Sectorul constructiilor va genera circa 34% din cererea de adezivi, in urmatorii cinci ani, evolutia datorandu-se mai ales revigorarii sectorului de constructii din regiunea Asia-Pacific, ce include economii in dezvoltare, precum cele din India si China", se precizeaza in analiza Technavio.
Piata globala de adezivi si sigilanti este destul de fragmentata de mici competitori locali, insa, printre cei mai mari producatori din intreaga lume se afla cateva grupuri internationale precum Henkel, Sika, 3M, Arkema, Dow Chemicals, H.B. Fuller, Huntsman, BASF etc. "Jucatorii locali/ regionali din domeniu au ridicat foarte sus stacheta in ceea ce priveste calitatea produselor comercializate, incluzand in portofolii materiale inovatoare la preturi mai mici fata de cele practicate de producatorii internationali. Pe aceasta piata, micii competitori locali concureaza cu marii furnizori in special din punct de vedere al preturilor, insa le este destul de dificil sa tina pasul cand se pune problema calitatii, a caracteristicilor tehnice ale produselor sau a diversitatii ofertelor", se mai arata in analiza Technavio.
 
Acutizare a concurentei intre marii competitori internationali
In general, piata adezivilor, mortarelor si a produselor de etansare este destul de dezvoltata atat la nivel global, cat si in Romania, urmand traiectoria economica a fiecarei tari sau regiune in parte. Ca urmare, aceasta industrie s-a confruntat cu conditii de tranzactionare destul de dificile in ultimii ani, insa estimarile pentru 2016 si in perspectiva sunt incurajatoare, in acest an majoritatea reprezentantilor pietei indicand posibilitati de crestere. In ansamblu, economia este mult mai dinamica si investitiile imobiliare s-au reluat, creand premise favorabile de crestere sustinuta a cererii de adezivi si sigilanti. Totodata, vanzarile din domeniu vor fi favorizate inclusiv de dezvoltarea segmentului de bricolaj (DIY), astfel incat o tendinta aparte in domeniu va fi reprezentata de dezvoltarea tot mai accelerata a produselor usor de utilizat.
In ceea ce priveste furnizorii si estimarile acestora pentru 2016, semnalele sunt, din nou, pozitive, una dintre cele mai importante evolutii fiind asteptata in Marea Britanie. Mai multi producatori si-au crescut expunerea in ultimii doi ani si, dupa fuziunea dintre Sika si Everbuild, anul in curs ar putea reprezenta o perioada de crestere a concurentei in randul marilor producatori, ceea ce va duce, in final, la o oferta generala mult mai buna in domeniu.
Grupul Sika, unul dintre principalii producatori internationali de adezivi si materiale chimice pentru constructii, a achizitionat compania britanica Everbuild Building Products Ltd., ce detine 270 de angajati si vanzari anuale de 73 milioane de euro. Firma preluata este specializata in productia de adezivi si materiale pentru izolatii si detine o unitate de fabricatie a intregii game de sisteme chimice pentru constructii, laboratoare de analiza/ cercetare si un hub logistic in Leeds. In prezent, Everbuild functioneaza ca subsidiara a Sika UK si este condusa de actuala echipa de management si de David Seymour, fondatorul companiei britanice, care a ramas in cadrul Everbuild. Sika UK are sediul central in Welwyn Garden City, in zona de nord a Londrei, insa detine unitati de productie in Preston (nord-vestul orasului Manchester) si in Norwich (in estul Angliei).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
FRONTALE
quadratum
theda mar
rigips
leviatan
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
noark
concelex
ERBASU CONSTRUCT
CDS
MAKITA
ness project
strabag nivel 1
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander