Agenda Constructiilor
Marti, 20 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - SAINT-GOBAIN: Declaratii de mediu pentru produsele Isover fabricate la Ploiesti
SAINT-GOBAIN: Declaratii de mediu pentru produsele Isover fabricate la Ploiesti
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 28 Sep 2020 11:32
Saint-Gobain Romania obtine Declaratiile de Mediu pentru produsele din vata minerala Isover, realizate in fabrica de la Ploiesti: Akusto, Domo, Domo Plus, Forte, Super Profi si Uniroll Plus. Compania isi consolideaza pozitia pe piata produselor pentru cladiri sustenabile, avand un portofoliu specific divers si complex.
Obtinerea Declaratiilor de Mediu pentru produse presupune un proces complex de analiza a intregului ciclu de viata al produselor (LCA), de la materie prima, fabricatie, transport si instalare, utilizare pe toata durata de viata a cladirii si pana la demolarea/desfiintarea acesteia. Declaratiile de mediu sunt un element-cheie in alegerea solutiilor pentru cladiri verzi certificate LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) sau BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) - cele mai raspandite certificari la nivel mondial. Acestea ofera informatii cantitative despre sustenabilitatea produselor si contribuie la acumularea de credite (puncte) in vederea facilitarii acestor certificari.
Toate Declaratiile de Mediu pentru produse sunt supuse unei verificari externe independente si apoi publicate pe platforma internationala www.environdec.com, satisfacand astfel toate exigentele de calitate si transparenta ale partenerilor grupului.
"Declaratiile de mediu analizeaza factori extrem de importanti si prezinta impactul asupra incalzirii globale, consumul de resurse nereciclabile, energie si apa, precum si cantitatea de deseuri generata din momentul in care materia prima este extrasa si pana la demolarea cladirii. Astfel, obtinerea declaratiilor de mediu pentru produsele din vata minerala Isover, fabricate la Ploiesti, reprezinta inca o confirmare a faptului ca Saint-Gobain este unul dintre cei mai importanti promotori ai cladirilor verzi, dar si un partener transparent si activ pentru sectorul constructiilor sustenabile din Romania. Pe langa avantajul productiei locale, care implica emisii reduse de CO2 asociate transportului, produsele fabricate la Ploiesti contin materie prima reciclata (sticla), contribuind la diminuarea consumului de resurse naturale si de energie asociate procesului de fabricatie. In acest fel, reusim sa reducem semnificativ impactul asupra mediului inconjurator", a declarat Ovidiu Pascutiu, CEO al Grupului Saint-Gobain in Romania.
De asemenea, Saint-Gobain Romania propune specialistilor in cladiri sustenabile un portofoliu important de Declaratii de Mediu pentru sticla pentru constructii marca Saint-Gobain Glass Romania, (Planistar Sun Plus, Planitherm 4S EVO si Cool-lite SKN), placile din gips-carton si chiturile de rosturi marca Rigips®, vata minerala Isover, pentru gleturile si tencuielile Rimano® fabricate in Romania, cat si pentru produse realizate in alte fabrici din cadrul Grupului, prezente in portofoliul nostru - placi multifunctionale sau speciale (Habito®, Aquaroc®, Rigidur®) sau plafoane (Gyptone®, Rigitone®, Ecophon etc).
***
Saint-Gobain, lider mondial in domeniul habitatului si al materialelor de constructii, a realizat in 2019 vanzari de 42,6 miliarde euro. Compania desfasoara operatiuni in 70 de tari si are peste 170.000 de angajati. In Romania, Saint-Gobain furnizeaza produse si solutii din gamele Abrasives, Brodrene Dahl, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, Isover, PAM, Rigips si Weber, cu aproximativ 1.800 de angajati si opereaza 22 de linii de productie in 13 situri industriale situate in Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava si Valenii de Munte.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMAUTODESKTERAPLASTVideoConfAC-iulgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
cv water 2021
hidroplasto
rigips
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
hilti
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere